Απώλεια!

Την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο καραβιώτης δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Καρμοίρης υπέβαλε την παραίτησή του από το Δ.Σ. του Δήμου Μυστρά επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η παραίτηση έγινε δεκτή από το δήμαρχο κ. Δημήτρη Αποστολάκο.


 


Στο φύλλο της εφημερίδας ?Λακωνικός Τύπος? την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στη στήλη ?Πλατείας το ανάγνωσμα? αναφέρθηκε η παραίτηση του κ. Καρμοίρη και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως απώλεια. Πράγματι, για τους κατοίκους του Καραβά είναι απώλεια, αφού όπως είναι γνωστό ο Καραβάς δεν αποτελεί τοπικό διαμέρισμα, αλλά οικισμό (που ως γνωστόν ανήκει σε Τρύπη, Σουστιάνους και Λογγάστρα!), πράγμα που σημαίνει πως οι 200 και πλέον κάτοικοί του δεν θα εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. τον επόμενο χρόνο. Παρά ταύτα, το πρόβλημα αυτό θα είναι εντονότερο με τον ερχομό του ?Καλλικράτη? και όχι τώρα που ο Δήμος Μυστρά αποτελεί μια γειτονιά.


 


Ο πρώην -πλέον- δημοτικός σύμβουλος το Σάββατο 16 Ιανουαρίου παρευρέθηκε στο Δ.Σ. (το πρώτο μετά την αποχώρησή του) και μίλησε στους μέχρι πρότινος συναδέλφους του. Χαρακτηριστικά ανέφερε:


 


?Προς το τέλος του 2002 σε μια συνάντηση που είχα με τον τότε αντιδήμαρχο του Δήμου μας αείμνηστο Νίκο Βαχαβιώλο μου έγινε η πρόταση να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό που θα έκανε και κατέβαινε στις εκλογές τον Οκτώβριο του 2002. Χωρίς πολύ σκέψη, επειδή πάντοτε ήμουν και είμαι άνθρωπος με πολύ διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, δέχτηκα. Τα πράγματα, βέβαια, άλλαξαν ως προς την ηγεσία του συνδυασμού, αλλά εγώ ήμουν υποψήφιος και πήρα την τέταρτη θέση. 


Σε μία από τις περιοδείες που έκανε προεκλογικά ο συνδυασμός, βρέθηκα για πρώτη φορά στη Λογγάστρα στο ίδιο τραπέζι με τον τότε δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΟΝΑ και σημερινό δήμαρχο Δ. Αποστολάκο. Έκτοτε μια φιλία αναπτύχθηκε μεταξύ μας και μάλιστα θα έλεγα οικογενειακή. 


Όταν τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν με την αρρώστια του δημάρχου μας ήμουν ένας και ίσως πιο ένθερμος υποστηρικτής που προέτρεψαν τον Δ. Αποστολάκο να ηγηθεί του συνδυασμού. Υπηρέτησα το Δήμο με ανιδιοτέλεια και έχοντας πάντα στο μυαλό μου το καλό αυτού του τόπου. Τιμήθηκα το 2005 με τη θέση του αντιδημάρχου. Το τελευταίο δίμηνο του 2006 με τη θέση του προέδρου  του Δ. Σ., το 2007 και 2008 με τη θέση του προέδρου του Δ. Σ. Με τον σημερινό δήμαρχο έχουμε διαφωνήσει αρκετές φορές σε συζητήσεις, προ-συμβούλια, ακόμα και μέσα στο Δ. Σ., γιατί πάντοτε έλεγα τη σκέψη μου φωναχτά. 


Κυρίες και κύριοι, είμαι ένας άνθρωπος που μετράω τον ίσκιο μου το μεσημέρι, ξέρω τις δυνάμεις μου, τις κινήσεις μου, τις δυνατότητές μου. Εάν ήθελα -μπορούσα και είχα όλο το δικαίωμα- πέρυσι να διεκδικήσω εκ νέου τη θέση του προέδρου του Δ. Σ. (όπως γνωρίζω άλλωστε δεν ήταν λίγες οι θετικές εισηγήσεις συναδέλφων της πλειοψηφίας προς τον κ. Δήμαρχο για παραμονή μου στη θέση του προέδρου). Αυτό το λέω γιατί θέλω να σας υπογραμμίσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο ‘‘φθηνό’’ ώστε για μια θέση για μία χρονιά θα εγκατέλειπα το Δ.Σ., θέση που δεν ζήτησα ούτε μία στιγμή και επικαλούμαι τη μαρτυρία του Δημάρχου γι’ αυτό. Βέβαια, ίσως κάποιοι από εσάς να έκαναν αυτήν την σκέψη και σίγουρα πάρα πολλοί δημότες. 


Η αλήθεια είναι ότι λόγοι προσωπικοί, λόγοι αυτοσεβασμού όπου ο κ. Δήμαρχος γνωρίζει με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. 


Δεν θεωρώ ότι είναι στιγμή για κακίες ή παράπονα. Μόνο ένα παράπονο θα εκφράσω προς το κ. Δήμαρχο (και γι’ αυτό αναφέρθηκα πιο πάνω στην πολύ καλή σχέση μας). 


Λυπήθηκα πολύ κ. Δήμαρχε για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε την παραίτηση ενός μέχρι χθες, πιστεύω, στενού συνεργάτη σας. Μ’ ένα τυπικό και ψυχρό τηλεφώνημα με ρωτήσατε αν ισχύει η απόφασή μου, εγώ σας είπα ότι ισχύει και ότι την έκανα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να σας διευκολύνω επειδή θα είχαμε πρόβλημα με ορισμό εκλογής νέας γραμματέας του Δ. Σ. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχατε επιδιώξει μια συνάντηση μαζί μου. Κ. Δήμαρχε, αυτή η ενέργειά σας δεν ήταν και η καλύτερη. 


Ας είναι, εγώ πάντα θα σας θεωρώ φίλο μου. 


Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία που είχαμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου μας για τη μεγάλη βοήθεια που μου πρόσφεραν. Τέλος, ευχαριστώ τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους, πιστεύω να φάνηκα αντάξιος των απαιτήσεών τους. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο χρόνο της θητείας του στον κ. Δημητρακάκη και θερμή παράκληση, στις αποφάσεις μην ξεχνάτε την ιδιαίτερή μου πατρίδα. 


Αγαπητοί συνάδελφοι -εγώ έτσι θα σας θεωρώ πάντα- αισθάνομαι ότι είχα την υποχρέωση να παραβρεθώ σήμερα, στο πρώτο Δ. Σ. μετά την αποχώρησή μου, γιατί δε θέλω να θεωρηθώ σε καμία περίπτωση ‘‘λιποτάκτης’’ και να θυμάστε, οποτεδήποτε χρειαστείτε κάποια βοήθεια από μένα για το Δήμο μας, θα είμαι στη διάθεσή σας.?


 


Τη θέση του κ. Καρμοίρη θα καταλάβει ο κ. Ανδρέας Δημητρακάκης, αφού ο κ. Στράτης Κωνσταντινάκος που ήταν ο πρώτος επιλαχών, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και δεν θέλησε να συμμετάσχει στο Δ.Σ.


 


Ο Γιάννης Καρμοίρης εκλέχθηκε πρώτη φορά στο Δ.Σ. Μυστρά το 2003 επί δημαρχίας Οδ. Κατσουγκράκη αρχικά και Νικόλαου Βαχαβιώλου ύστερα και το 2005 διετέλεσε αντιδήμαρχος. Το 2007 εκλέχθηκε ξανά δημοτικός σύμβουλος και την διετία 2007-2008  διετέλεσε Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.


 


το απόσπασμα από την εφημερίδα ?Λ.Τ.?:Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω