Επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά στο Δήμαρχο Σπάρτης

Επιστολή στο Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά Νίκος Καρμοίρης αναφορικά με ένα μείζον θέμα που απασχολεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους του οικισμού του Καραβά. 


 


Πρόκειται για το κλειστό κύκλωμα άρδευσης Καραβά, ένα έργο το οποίο όταν -κι άμα- ολοκληρωθεί θα δώσεί άλλη πνοή στην περιοχή, καθώς θα  βοηθήσει ιδιαίτερα στη βελτιώση του τρόπου παραγωγής τους κατοίκους του οικισμού, όπως και άλλους όμωρων περιοχών, που δραστηριοποιούνται στον έφορο κάμπο του Καραβά, αυξάνοντας την παραγωγή τους.


 


Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:


 


Κύριε Δήμαρχε,


 


Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να τεθεί ένα θέμα που αφορά τους κατοίκους του Καραβά στο σύνολό τους, καθώς και κατοίκους όμορων περιοχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή στον τομέα της γεωργίας. Πρόκειται για την κατασκευή του κλειστού κυκλώματος άρδευσης στον Καραβά, ένα έργο το οποίο όταν -κι άμα- ολοκληρωθεί θα δώσει «ανάσα» στους παραγωγούς της περιοχής μας, βοηθώντας στη βελτίωση του τρόπου καλλιέργειας και παραγωγής.


 


Όπως γνωρίζεται, το έργο αν και ξεκίνησε να κατασκευάζεται, επί εποχής καποδιστριακού Δήμου Μυστρά και Νομαρχίας Λακωνίας, εκτελέσθηκε ελλιπώς ένα μόνο στάδιο της κατασκευής του. ΚατΆ ουσίαν όπως υπολογίζεται δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το 1/5 του έργου.


 


Η ολοκλήρωση (στην ουσία η κατασκευή) του έργου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και είχε τεθεί ως θέμα κατά την περασμένη προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν θα το θέσουμε ξανά, ως μείζον για εμάς θέμα, κατά την νέα προεκλογική περίοδο, η οποία βρίσκεται προ των πυλών.


 


Αντιλαμβάνεστε τη ζωτικής σημασίας αξία του έργου για τους παραγωγούς του κάμπου του Καραβά. Σκοπός, λοιπόν, της επιστολής είναι να ζητήσουμε απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν το έργο, όπως:


- Για ποιο λόγο το έργο δεν ολοκληρώνεται;

- Υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί και αν ναι εντός ποιων χρονικών πλαισίων;

- Φέρουν ευθύνη οι προηγούμενες διοικήσεις ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού ή κάποιος άλλος θεσμικός φορέας (π.χ. το ΥΠΑΑΤ) για τη μη ολοκλήρωση του έργου;

- Αναλογεί μέρος των ευθυνών στην παρούσα δημοτική αρχή και τι είναι διατεθειμένη να πράξει προς την ολοκλήρωση του έργου; 

- Ποιο είναι το ποσό ολοκλήρωσης του έργου, από ποιο ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί, υπάρχουν τα χρήματα προς ολοκλήρωση του;

- Μπορεί, τέλος, ο Δήμος Σπάρτης να διεκδικήσει με αξιώσεις την κατασκευή του «κλειστού κυκλώματος άρδευσης Καραβα»;

 

Ελπίζοντας σε απάντησή σας, παρακαλώ αυτή να έρθει τεκμηριωμένη με στοιχεία και εγγράφως ώστε να είμαστε κι εμείς σε θέση να δώσουμε επίσημες και σωστές απαντήσεις στους συμπολίτες μας που ρωτούν εναγωνίως και ενδιαφέρονται για το τόσο σημαντικό για εμάς θέμα.

 

       Με εκτίμηση,

       Ο Πρόεδρος 

του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά

   Νίκος Ι. Καρμοίρης

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

* Θυμίζουμε πως ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος είχε αναφερθεί στο εν λόγω έργο σε παλαιότερη συνεντευξή του στην εκπομπή ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ πριν δύο περίπου έτη, στις 23 Απριλίου 2011. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


επιστροφή
επάνω