«Πρόσωπα δίπλα μας…»: Μαρία Ευθυμίου

15/01/2017

Συνέντευξη στο Νίκο Ι. Καρμοίρη
φωτογραφίες συνέντευξης: Γιάννης Γκλέκας

Ήταν η πρώτη καθηγήτρια που παρακολούθησα ως φοιτητής στα πανεπιστημιακά έδρανα. Είναι εκείνη που «παίρνει από το χέρι» τις νέες φουρνιές φοιτητών, ξεναγώντας τες από τους χώρους του Πανεπιστημίου έως τα αξιοθέατα της Αθήνας και πάντοτε κερδίζει το ακροατήριό της με την παραστατικότητα, το πάθος και την ένταση της διδασκαλίας της.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη μας «συνάντηση», βρεθήκαμε στο φιλόξενο χώρο της Πνευματικής Εστίας και του Μουσείου Νεότερης Σπάρτης, όπου συνομιλήσαμε στο περιθώριο του κύκλου μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας που πραγματοποιεί στη λακωνική πρωτεύουσα.

Ο λόγος για την Ιστορικό κα. Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, η οποία τα τελευταία χρόνια γυρίζει ολόκληρη την Ελλάδα και παραδίδει μαθήματα Ιστορίας αφιλοκερδώς.

Η κα. Μαρία Ευθυμίου μας μιλά για την Ιστορία, για τα μαθήματα εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, για το ταξίδι της διδασκαλίας και για τις δυο όψεις της Ελλάδας… Και είναι όπως την ξέρουμε˙ καυστική, απολαυστική, αληθινή…

Ανοίξτε την πόρτα του αμφιθεάτρου 438, το μάθημα έχει ήδη αρχίσει:

                                              ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ


επιστροφή
επάνω