ΤΆ Αϊ-Γιωργιού με λιτανεία στο κοιμητήριο

23/04/2017

Η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου εορτάστηκε ως είθισται στην Ενορία του Καραβά. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ανήμερα της εορτής του Αγίου (που συνέπεσε με την Κυριακή του Θωμά), στο φερώνυμο παρεκκλήσι του κοιμητηρίου του οικισμού.

Δεκάδες πιστοί από τον Καραβά και τις γειτονικές περιοχές παρευρέθησαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε μετΆ αρτοκλασίας.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε - όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια - ¶ρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και όλων των κατοίκων του χωριού καθώς και μία εικόνα του Αγίου για την λαχειοφόρο.

Κατόπιν της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου εντός του κοιμητηρίου, γεγονός που καθιερώθηκε κατά τον περσινό εορτασμό. Την εικόνα του Αγίου κρατούσε και εφέτος κατά την περιφορά της ο εορτάζων συγχωριανός μας Γιώργος Α. Βαρβιτσιώτης.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές κι εν συνεχεία στον προαύλιο χώρο του ναού έλαβε χώρα η καθιερωμένη κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας, η οποία περιελάμβανε πλήθος δώρων.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω