Επί σκηνής «έκλεισε» τη σχολική χρονιά το Ειδικό Σχολείο Καραβά

22/05/2017

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Λυκοφάντης» παρουσίασαν οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυστρά το οποίο εδρεύει στον Καραβά. Η παράσταση «ανέβηκε» το Σάββατο 20 Μαΐου στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης στο ισόγειο της Δημοτικής Κεντρικής Βιβλιοθήκης και σήμανε τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, εντυπωσίασαν με ταλέντο τους το κοινό και στο τέλος ανταμείφθηκαν για την προσπάθειά τους, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των θεατών της κατάμεστης αίθουσας. Η παράσταση «Ο Λυκοφάντης» ήταν μια διασκευή από το ομώνυμο λαϊκό παραμύθι της Νατάσας Κονιδιτσιώτη, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο «Οι Μαγικοί Καθρέφτες».

Όπως συνηθίζεται σε κάθε γιορτή λήξης, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση χορών από τους μαθητές και την καθιερωμένη προβολή φωτογραφιών από τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο Ειδικό Σχολείο κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην είσοδο της Βιβλιοθήκης υπήρχε έκθεση χειροποίητων κατασκευών που δημιούργησαν οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου κατά τη διάρκεια παρακολούθησης των σχετικών εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Δυστυχώς η εκδήλωση του ΕΕΕΕΚ συνέπεσε με τις εορταστικές εκδηλώσεις των πολιούχων του Καραβά Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και κάτοικοι και φορείς του οικισμού δεν κατάφεραν να παρευρεθούν και να επιβραβεύσουν με την παρουσία τους την αξιόλογη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Ειδικού Σχολείου. Ωστόσο, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος κα. Ελένη Κωστιάνη. 

βίντεο από το photoreporter.gr:


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω