Είπαν «ΟΧΙ» τρέχοντας! – στάση στον Καραβά για τον 3ο Δρόμο Αθανάτων

30/10/2017

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε ο «Δρόμος Αθανάτων», ο υπερμαραθώνιος 142 συνολικά χιλιομέτρων με έντονο ιστορικό χρώμα. 

Ο αγώνας συνδέει δρομικά τέσσερεις πόλεις και τρεις νομούς της Πελοποννήσου περνώντας μπροστά από τα αγάλματα τεσσάρων εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Ιστορίας: Κολοκοτρώνης (Τρίπολη), Λεωνίδας (Σπάρτη), Κων/νος Παλαιολόγος (Μυστράς) και Παπαφλέσσας (Καλαμάτα). 

Η διαδρομή κινείται σχεδόν ολόκληρη πάνω στον Ταΰγετο κι ειδικότερα η απόσταση Τρίπολη-Σπάρτη παράλληλα με την κορυφογραμμή του βουνού και διαμέσου των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του όρους. 

Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, με την εκκίνηση να δίνεται στην Τρίπολη ανήμερα της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ».  

Στο μέσο της διαδρομής βρίσκεται το χωριό μας˙ ο Καραβάς (75ο χιλιόμετρο)! Έτσι, ο αγώνας πέρασε μέσα από το χωριό το βράδυ του Σαββάτου 28/10. Λόγω του έντονου κρύου και για την προστασία αθλητών, συνοδών και εθελοντών ο σταθμός ανεφοδιασμού στήθηκε ακριβώς στο 75ο χιλιόμετρο (οικία Καρμοίρη).

Ο σταθμός ανεφοδιασμού και υποδοχής των αθλητών λειτούργησε από τις 20.00 έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά. Τα μέλη του Συλλόγου είχαν από νωρίς προετοιμαστεί στην εντέλεια, φροντίζοντας να παρέχουν το καλύτερο στους διερχόμενους υπερμαραθωνοδρόμους. Και φέτος την παράσταση έκλεψε η ζεστή σούπα που προσφέρθηκε στους αθλητές, η οποία πλέον έχει συνδυαστεί με τον σταθμό του Καραβά, καθώς επίσης κι η φιλοξενία και η ζεστή καρδιά των οικοδεσποτών, πράγματα που ζέσταναν -έστω και για λίγο- την ψυχρή νύχτα  της 28ης Οκτωβρίου!

Αρκετοί κάτοικοι του οικισμού βρέθηκαν στο σταθμό του Συλλόγου περιμένοντας να υποδεχθούν και να εμψυχώσουν όλους τους δρομείς. Ωστόσο το κλίμα έγινε θερμότερο όταν από τον Καραβά πέρασαν οι Σπαρτιάτες δρομείς Θύμιος Κωσταρίδης (6ος στη γενική κατάταξη), Παναγιώτης Βλαχάκος (8ος) και Θανάσης Καλαμαράς (9ος) και Γεωργία Γιάννε (1η γυναίκα). 

Το πέρασμα του «Δρόμου Αθανάτων» παραμένει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για το χωριό μας, καθώς του δίνει επιπλέον ζωή και βγάζει στο δρόμο τους κατοίκους για να υποδεχθούν με την ψυχή τους τους αθλητές που πραγματοποιούν έναν δρομικό άθλο!

Για την ιστορία, 1ος νικητής του «3ου Δρόμου Αθανάτων» αναδείχθηκε ο Γιώργος Τάσιος, με χρόνο 13 ώρες και 2 λεπτά, ο οποίος είχε τερματίσει δεύτερος Έλληνας στο φετινό Σπάρταθλον!!! 

Ευχαριστούμε όλους -δρομείς, συνοδούς και διοργανωτές- που για μια ακόμα χρονιά δημιουργήσαμε μια μεγάλη παρέα το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου˙ μια παρέα γνωστών κι άγνωστων μεταξύ τους ανθρώπων που, όμως, αποδεικνύει περίτρανα πως ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει μόνο να ενώνει! Καλή αντάμωση φίλοι μας...


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω