Πεσόντες οπλίτες και Αγία Βαρβάρα τιμά και μνημονεύει ο Καραβάς!

27/11/2017

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 - ανήμερα της εορτής του Αγίου Θεοκλήτου, πολιούχου του Καστορίου - θα τελεσθεί το ετήσιο τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων οπλιτών του ΚΕΕΜ στον Καραβά.

Το τρισάγιο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Καστόρι (η ώρα έναρξης της επιμνημόσυνης δέησης υπολογίζεται περίπου στις 12:00 - 12.30). 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά θα δώσει, όπως κάθε χρόνο, το «παρών» ως ελάχιστο φόρο τιμής στους υπέρ καθήκοντος πεσόντες οπλίτες. Παρακαλούνται οι κάτοικοι του οικισμού μας όπως παρευρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση. 

----------------------------------------------------------------

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η Ενορία Καραβά θα εορτάσει την μνήμη της Αγίας Βαρβάρας. Ο εορτασμός θα λάβει χώρα στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης λόγω της υπερμεγέθους εικόνας που βρίσκεται στον Ναό. Πιο συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το Ενοριακό Συμβούλιο Καραβά αναφέρει:

«Αγαπητοί ενορίτες, σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου εορτάζει η Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα. Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα τελεστεί  Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος (7:30 - 9:15 π.μ.). Παρακαλείστε να τιμήσετε την Αγία, της οποίας υπερμεγέθης εικόνα φυλάσσεται στον Ιερό μας Ναό».

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα εκκλησιαστούν, επίσης, οι μαθητές και οι διδάσκοντες του Ειδικού Σχολείου που εδρεύει στον Καραβά. 

 


επιστροφή
επάνω