Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στον Καραβά

04/12/2017

Όπως έχει καθιερωθεί από το 2014, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Ενορία του Καραβά.

Πιο συγκεκριμένα, ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, τελέσθηκε στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, προς τιμήν της εορταζούσης Αγίας Βαρβάρας, της οποίας υπερμεγέθης εικόνα φυλάσσεται στον ναό.

Στον εκκλησιασμό εκτός από τους κατοίκους του οικισμού, παρευρεθήκαν επίσης οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Μυστρά, το οποίο εδρεύει στον Καραβά. Το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος της Ενορίας Κοκκινόραχης και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου π. Συμεών Παπαγεωργίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκόμενους προσφορά της νεωκόρισσα του ναού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες, η υπερμεγέθης εικόνα της Αγίας Βαρβάρας τοποθετήθηκε στον Ενοριακό Ι.Ν. του Καραβά την περίοδο ανέγερσής του κατά τη διάρκεια των ετών 1954-1956 και μάλιστα είναι τοποθετημένη σε εντοιχισμένη βάση στο βόρειο τοιχίο του ναού.

Δείτε επίσης: Ανακοίνωση της ενορίας και του πολιτιστικού συλλόγου Καραβά

 


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω