2018 ευχές στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά!

06/01/2018

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει ανήμερα των Φώτων, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αμέσως μετά  τη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος της ενορίας π. Ηλίας Βουρβουριώτης, ο οποίος ευχήθηκε στους παριστάμενους για τη νέα χρονιά, καθώς και στο Σύλλογο να συνεχίζει να είναι δραστήριος και δημιουργικός.  

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά Νίκος Ι. Καρμοίρης, ο οποίος, αφού ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ., ανακοίνωσε πως αυτή είναι και η τελευταία πίτα που κόβει από τη θέση του προέδρου, ευχαριστώντας ονομαστικά ένα-ένα τα μέλη του Δ.Σ. και τους ανθρώπους με τους οποίους έχει συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. «Οι σύλλογοι είναι -και πρέπει να είναι- πάνω και πέρα από πρόσωπα», τόνισε και κάλεσε τους συγχωριανούς μας να συμμετάσχουν μαζικά κι ενεργά στις επόμενες αρχαιρεσίες συνεχίζοντας το έργο του Συλλόγου.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απολογισμός δράσεων του Συλλόγου για το 2017. Στη συνέχεια το Δ.Σ. πραγματοποίησε βραβεύσεις στους κατοίκους του χωριού που διετέλεσαν ή διατελούν Δημοτικοί Σύμβουλοι, για την  προσφορά τους στο Σύλλογο ή/και τον οικισμό του Καραβά. Πιο συγκεκριμένα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά τίμησε:
- την μνήμη του Γεώργιου Θ. Περδικλώνη, δημοτικού σύμβουλου και πρώτου αντιδημάρχου Δήμου Σπαρτιατών. Αναγνώστηκε, μάλιστα, συγκινητική επιστολή της συζύγου του, κας Ζαζάς Περδικλώνη, η οποία ευχαρίστησε το Δ.Σ. για αυτή την τιμή και την αναγνώριση.
- την Ελένη Π. Νικόλαρου, πρώην δημοτική σύμβουλο Δήμου Μυστρά και πρώην Ταμία του Συλλόγου, η οποία συγκινημένη επεσήμανε για μία ακόμα φορά πως θα είναι στο πλευρό του Συλλόγου όποτε χρειαστεί. Σημειώνεται πως την απονομή έκανε ο ανιψιός της και Γραμματέας του Συλλόγου Παναγιώτης Νικόλαρος!
- τον Ιωάννη Ν. Καρμοίρη, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο Δήμου Σπάρτης και -μεταξύ άλλων- πρώην δημοτικό σύμβουλο Δήμου Μυστρά και πρώτο πρόεδρο του Συλλόγου, ο οποίος μίλησε για την ομοψυχία των κατοίκων του Καραβά και το επίτευγμά τους να εκλέγουν από το 1999 πάντοτε έναν εκπρόσωπο του οικισμού στο εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το φλουρί της βασιλόπιτας, στο οποίο αντιστοιχούσε συμβολικά ένα ασημένιο ρόδι καλοτυχίας, βρέθηκε στο κομμάτι της συγχωριανής μας Γεωργίας Τσιγκανέ, η οποία έλαβε επίσης ως δώρο και το βιβλίο των πρακτικών της ημερίδας για το Γεφύρι του Κόπανου.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά εύχεται σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, δημιουργικότητα, πρόοδο και προκοπή. Καλή κι ευλογημένη χρονιά!


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω