Επίσκεψη στον π. Υπουργό Ιωάννη Βαρβιτσιώτη

15/04/2018

Επίσκεψη στον Λάκωνα πολιτικό και πρώην Υπουργό κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απριλίου 2018 ο Εφημέριος της Ενορίας Καραβά, π. Ηλίας Βουρβουριώτης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, Νίκος Ι. Καρμοίρης. 

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η απόδοση τιμητικής-αναμνηστικής πλακέτας από τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 60 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά που είχαν πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2016. 

Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης διατελούσε Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το 1979, όταν με δική του υπογραφή σε σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ιδρύθηκε -κατόπιν υπουργικής απόφασης- η Ενορία του Καραβά. Ο πρώην Υπουργός υπήρξε επίτιμος προσκεκλημένος στις επετειακές εκδηλώσεις, όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν είχε καταφέρει να παρευρεθεί. 

Έτσι, με αφορμή πρόσφατη επίσκεψή του στην πατρώα γη, πραγματοποιήθηκε η οφειλόμενη επίσκεψη των εκπροσώπων της ενορίας και του πολιτιστικού συλλόγου του Καραβά για να επιδοθεί αυτοπροσώπως η πλακέτα στον π. Υπουργό, μαζί με άλλα δώρα όπως βιβλία σχετικά με τον οικισμό και τις δράσεις του Συλλόγου. 

Ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης υπήρξε για σειρά ετών Βουλευτής και Ευρωβουλευτής και διετέλεσε Υπουργός κατέχοντας σημαντικά χαρτοφυλάκια. Σήμερα ασχολείται ενεργά ακόμη με τα κοινά, διεκδικώντας προς όφελος της Σπάρτης και της Λακωνίας, σε πολιτισμικό κυρίως επίπεδο.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω