Με θρησκευτική πανήγυρη και λαϊκό πανηγύρι γιόρτασαν τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη στον Καραβά

22/05/2018

Με μεγαλοπρέπεια τίμησε ο Καραβάς τη μνήμη των Πολιούχων του, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κατά τον διήμερο εορτασμό, στις 20 και 21 Μαΐου 2018.

Tην Κυριακή 20 Μαΐου στον εορτάζοντα ενοριακό Ιερό Ναό των δύο Ισαποστόλων Αγίων τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Παρόντες στον εορτασμό βρέθηκαν αρκετοί ιερείς κι εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, καθώς και πλήθος πιστών από τον οικισμό και την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης. 

Λίγο πριν το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση των εικόνων των εορταζόντων Αγίων και της Συμπολιούχου του οικισμού Παναγίας, στους δρόμους και τα σοκάκια πέριξ του ναού.

Αμέσως μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πανηγύρι του Καραβά˙ το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, το οποίο διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του ναού. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα ψητά που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και γλέντησαν έως αργά το βράδυ διασκεδάζοντας υπό τις μουσικές και τα τραγούδια της ορχήστρας των Ηλία και Σπύρου Καππάκου, Αγγελικής Σπηλιάκου, Γιώργου Ζήτσα, Βασίλη Βίλου και Δημήτρη Καραχάλιου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21 Μαΐου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετΆ αρτοκλασίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών. Όπως συνηθίζει στις θρησκευτικές εορτές, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε ¶ρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου και όλων των κατοίκων του χωριού, καθώς και μία εικόνα των εορταζόντων Αγίων για την λαχειοφόρο αγορά της ενορίας. 

Όπως προστάζει η παράδοση του οικισμού, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ένα μικρό και λιτό γλέντι με σουβλάκια, κρασί κι αναψυκτικά διοργανώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου για τους παρευρισκομένους. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, οι μαθητές κι οι καθηγητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Μυστρά που εδρεύει στον Καραβά.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά ευχαριστεί όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τη θρησκευτική πανήγυρη και το λαϊκό πανηγύρι του χωριού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους εκείνους που εργάστηκαν αφιλοκερδώς ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στη διεξαγωγή του φετινού πανηγυριού.

Ευχόμαστε σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»!!!


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω