Το Γεφύρι του Κόπανου στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο

02/07/2018

Το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου στην αυλή του Μανουσάκειου Μουσείου Αστικού και Λαϊκού Βίου, υπό τη διοργάνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, μέσω του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, και να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και διάχυση καλών πρακτικών.     

Το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εγχείρημα που στοχεύει να παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να μετατραπούν από θεατές–καταναλωτές εικόνων σε μελετητές–ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τους περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης, Γυμνάσιο Γερακίου, Γυμνάσιο Ελαφονήσου, Γυμνάσιο Μολάων και Γενικό Λύκειο Μολάων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» παρουσίασε τρία ολιγόλεπτα βίντεο με τον γενικό τίτλο «Εξερευνώντας τον τόπο μου». Μάλιστα το ένα εξ αυτών είχε ως θέμα «Το Γεφύρι του Κόπανου», και στο οποίο παρουσιάστηκαν φωτογραφίες και απεικονίσεις του γεφυριού, ιστορικά στοιχεία και σύντομες συνεντεύξεις των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, Νίκης Κουλογεωργίου και Νίκου Καρμοίρη, που έχουν ασχοληθεί με το γεφύρι μέσω των δράσεων του Συλλόγου. 

Σημειώνεται πως στην ομάδα του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης συμμετείχε η συγχωριανή μας, μαθήτρια ΓΆ Γυμνασίου, Ήβη Μακρή. Αναλυτικά την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές Γιάννης Νικολέτος, Σταύρος Μαγέτος, Λάμπης Κομποχόλης, Σταύρη Κουτρουμπή, Ήβη Μακρή, Πολύδωρος Μπαγετάκος και Σπύρος Παγκράτης, και οι υπεύθυνοι καθηγητές ήταν οι Γιάννης Σταυρόπουλος και Γιώργος Βαλκανάς.


επιστροφή
επάνω