Πρώτος γάμος στην πλατεία του χωριού - Γαμήλιο γλέντι βγαλμένο από άλλη εποχή!

25/08/2018

Για πρώτη φορά στην εκατονταετή πορεία του οικισμού, πραγματοποιήθηκε γάμος, το γαμήλιο γλέντι του οποίου έγινε στην πλατεία του χωριού, πλάι στην εκκλησία! 

Το Σάββατο 18 Αυγούστου η συγχωριανή μας Νίκη Κουλουγεωργίου, του Γεωργίου και της Ειρήνης, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Βαγγέλη Ευθυμίου, στον ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά. Το ζευγάρι μετά την τέλεση του γάμου του, πραγματοποίησε και τη βάπτιση της κόρης του, Ειρήνης. 

Τη νύφη συνόδεψε στην εκκλησία ο νονός της, Γιώργος Κατσής, ενώ τα δύο μυστήρια τέλεσε ο εφημέριος της Ενορίας Καραβά, π. Ηλίας Βουρβουριώτης. Κατόπιν το γλέντι του γάμου και της βάπτισης πραγματοποιήθηκε στο κοινό προαύλιο της εκκλησίας και του παλαιού δημοτικού σχολείου Καραβά, στο κέντρο του χωριού! 

Όπως, μάλιστα, υποστηρίζουν παλαιότεροι κάτοικοι του χωριού, αυτή είναι και η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε γλέντι γάμου στην πλατεία του χωριού, θυμίζοντας άλλες, παλιότερες εποχές! Όπως χαρακτηριστικά θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, είχαν γίνει γάμοι στο παρελθόν σε αυλές των σπιτιών, όμως δεν είχε ξανασυμβεί στον Καραβά κάτι αντίστοιχο, όπου το γαμήλιο γλέντι να πραγματοποιείται σε δημόσιο χώρο! 

Πάντως η ιδέα του ζευγαριού κέντρισε το ενδιαφέρον κι απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια, καθώς οι χωριανοί αναμένουν πλέον τον επόμενο γάμο ή βάπτιση στο χωριό, το γλέντι των οποίων θα πραγματοποιηθεί ξανά στην πλατεία! 

Νίκη και Βαγγέλη γράψατε ιστορία! Σας ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον…


επιστροφή
επάνω