Το Γεφύρι του Κόπανου στο Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη»

18/09/2018

Αφιέρωμα στα ιστορικότερα πετρογέφυρα της Λακωνίας, ανάμεσά τους και το Γεφύρι του Κόπανου, πραγματοποίησε το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη!», το οποίο έλαβε χώρα στο Κτήμα «Νερόμυλος» από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου.   

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και του Πολιτιστικού & Αθλητικού Συλλόγου Σπάρτης «Ο Λεωνίδας», με την υποστήριξη πλειάδας τοπικών φορέων και συλλόγων ανάμεσά τους και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά. 

Έχοντας ασχοληθεί ενεργά με την ανάδειξη του Γεφυριού του Κόπανου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, στήριξε την προσπάθεια του Φεστιβάλ και συμμετείχε σε αυτό δίνοντας το «παρών» στην έκθεση βιβλίου με δικό του σημείο. Εκεί οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν του βιβλίο των πρακτικών της επιστημονικής ημερίδας για το Γεφύρι του Κόπανου.  Παραπλεύρως είχαν τοποθετηθεί σε πανό πληροφορίες για τα τρία ιστορικότερα γεφύρια της Λακωνίας (Ελληνιστικό, Κόπανου, Στάρας), καθώς και πληροφορίες για τους φορείς μελέτης των πέτρινων γεφυριών (ΑΓΠ και ΚΕΜΕΠΕΓ), συνοδευόμενες από τις εκδόσεις του ΚΕΜΕΠΕΓ.   

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 12:40 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Τα ιστορικά γεφύρια της Λακεδαίμονος» από την κα. Κωνσταντίνα Ντουβή, Αρχιτέκτωνα-Μηχανικό και  Προϊσταμένη Τμήματος Ερευνών και Μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Την εκδήλωση χαιρέτησε μέσω βίντεο ο κ. Θοδωρής Χαμάκος, ιδρυτής του Αρχείου Γεφυριών Πελοποννήσου και Γ. Γραμματέας του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών, ενώ ο πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, Νίκος Καρμοίρης, έκανε μία μικρή αναφορά στις προσπάθειες ανάδειξης του Γεφυριού του Κόπανου.   

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, καθώς επίσης και άνθρωποι του επιστημονικού, ακαδημαϊκού, ερευνητικού και πολιτικού κόσμου.  

 


επιστροφή
επάνω