«ΠΡΟΣΩΠΑ δίπλα μας»: Ηλίας Καρελλάς

09/04/2019

Συνέντευξη στο Νίκο Ι. Καρμοίρη  
φωτογραφίες συνέντευξης: Φραντσέσκο Κανάνι  

Τον γνώρισα πριν αρκετά χρόνια, όταν έδωσε μια παράσταση στην πλατεία του χωριού μου, τον Καραβά. Από τότε σχεδόν κάθε καλοκαίρι μας επισκεπτόταν με τις φιγούρες του και χάριζε γέλιο σε μικρά και… μεγάλα παιδιά.
Σταδιακά ανακάλυπτα τα πολλά, ενδιαφέροντα κι αξιόλογα καλλιτεχνικά πράγματα που κάνει. Στο περιθώριο κάποιας παράστασης, βρήκαμε το χρόνο να μιλήσουμε για όσα περισσότερα από αυτά μπορέσαμε. Νομίζω πως θα μπορούσα να συζητάω μαζί του για ώρες και να του κάνω ακόμα πολλές ερωτήσεις!

Ο λόγος για τον Ηλία Καρελλά, σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη, τον άνθρωπο με τις δεκάδες φωνές, που με το θίασό του δίνει πνοή στους λαϊκούς ήρωες του θεάτρου σκιών, και κρατά ζωντανή την φλόγα και την ποιότητα μιας παράδοσης μακρινής που πορεύεται σταθερά στο σήμερα κι ατενίζει διαχρονικά το αύριο…

Ο Ηλίας Καρελλάς μάς μιλά για τον Καραγκιόζη, το Θέατρο Σκιών στην Ελλάδα, το παιδικό θέατρο και «Το αγόρι με τη βαλίτσα» που σκηνοθετεί, για τα μελλοντικά του σχέδια, και για πολλά πολλά ακόμα…
Οι λάμπες άναψαν, οι μουσικοί πήραν θέση κι οι σκιές είναι έτοιμες να παρουσιάσουν την ψυχή τους στο κοινό. Αβάντι μαέστρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ


επιστροφή
επάνω