Πάσχα στον Καραβά

28/04/2019

Με ευλάβεια και κατάνυξη άρχισε και κορυφώθηκε και τη φετινή χρονιά η Εβδομάδα των Παθών στην Ενορία του Καραβά. 

Το πρωί της Κυριακής των Βαΐων (21/4/19) πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και το απόγευμα η ακολουθία του Νυμφίου. Κατόπιν οι ακολουθίες συνεχίστηκαν το πρωί και το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (24/4). Νωρίς το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και το απόγευμα το Ιερό Ευχέλαιο και η ακολουθία του Νιπτήρος. 

Την Μεγάλη Παρασκευή (26/4) από το πρωί οι γυναίκες και τα παιδιά του χωριού συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και, υπό τον πένθιμο ήχο της καμπάνας, συμμετείχαν στο στολισμό του Επιταφίου. Ακολούθησε η αποκαθήλωση και ύστερα τρισάγιο στο κοιμητήριο για τους κεκοιμημένους συγχωριανούς μας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου υπό τους κατανυκτικούς ύμνους του επιταφίου θρήνου.  Η πομπή ακολούθησε πορεία έως το κοιμητήριο του χωριού, επιστρέφοντας στον ενοριακό ναό. Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος γυναίκες της Ενορίας μας έψαλαν τον επιτάφιο ύμνο υπό την καθοδήγηση της πρεσβυτέρας Σταυρούλας Ορφανάκου-Βουρβουριώτη. 

Νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (27/4) πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως, μέρος της οποίας έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του ναού. Πιστοί από τον Καραβά και την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης έσπευσαν να λάβουν το Άγιο Φως και να ψάλλουν μαζί το «Χριστός Ανέστη!».


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω