Ο Καραβάς γιόρτασε τον Μάη-Νικόλα

13/05/2019

Τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο το Νέο τον εν Βουναίνοις τίμησε ως είθισται η ενορία του Καραβά. Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα (όπως αποκαλείται στη λαϊκή παράδοση) την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ενώ παράλληλα εορτάστηκε κι η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας.

Kάτοικοι του οικισμού μας και όμορων περιοχών παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε μετά αρτοκλασίας. Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά προσέφερε Άρτο υπέρ υγείας των μελών του Συλλόγου κι όλων των κατοίκων του χωριού, καθώς και μία εικόνα του Αγίου για την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της Ενορίας, που πραγματοποιήθηκε μετά τη Θ. Λειτουργία.

Μετά τη λήξη της θείας Λειτουργιάς, κάτω από τον πλάτανο, έλαβε χώρα το καθιερωμένο πατροπαράδοτο μικρό πανηγυράκι με κρασί, σουβλάκια κι αναψυκτικά, το οποίο εφέτος για πρώτη φορά διοργάνωσε το ενοριακό συμβούλιο, ενώ το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά προσέφερε γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους. 

Σημειώνεται πως η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στις 9 Μαΐου.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω