Αραχωβίτης: «Για το Γεφύρι του Κόπανου έχουν ξεκινήσει ενέργειες προκειμένου να διασωθεί και να αναδειχτεί»

03/07/2019

Αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Γεφύρι» και το Νίκο Ι. Καρμοίρη παραχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος μίλησε για τοπικά αγροτικά ζητήματα, και για τη θητεία του στο ΥπΑΑΤ. Μεταξύ άλλων, ωστόσο, ο κ. Αραχωβίτης κλήθηκε να απαντήσει και για το θέμα διάσωσης και προστασίας του Γεφυριού του Κόπανου, το οποίο έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια μέσα από πληθώρα δράσεων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά. «Έχουν ξεκινήσει ενέργειες και είναι σε άμεση προτεραιότητα η διάσωση και ανάδειξη του γεφυριού του Κόπανου», σημείωσε ο Λάκωνας Υπουργός. Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική με το σπουδαίο γεφύρι του Ευρώτα ερωτοαπάντηση της συνέντευξης: 

- Πριν ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας θα ήθελα να αναφερθούμε σε ένα πολιτιστικό θέμα. Τόσο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά Σπάρτης όσο και από ιδιώτες έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες ανάδειξης και διάσωσης του Γεφυριού του Κόπανου. Ως Σπαρτιάτης Υπουργός και γνωρίζοντας αυτές τις προσπάθειες, αλλά και τη σπουδαιότητα του μνημείου, με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να γίνετε «πρεσβευτής» του θέματος στην εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού υπέρ της διάσωσης και ανάδειξης του ιστορικού γεφυριού;
   Σ.Α.: Μόλις πριν λίγες ημέρες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έξι έργα, ύψους 5,26 εκατ. ευρώ, μετά από πρόταση της υπουργού Πολιτισμού,  και ύστερα από σχετικά τεχνικά δελτία της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας. Πρόκειται για έργα που θα αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της Λακωνίας. Η έμπρακτη αυτή στήριξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την περαιτέρω διατήρηση και ανάδειξη των μνημείων της Ιστορίας. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες  και για την διάσωση και ανάδειξη του Γεφυριού του Κόπανου αλλά και για την ανάδειξη και προβολή όλης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Για το Γεφύρι του Κόπανου έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες και είναι σε άμεση προτεραιότητα προκειμένου να μπει σε πρόγραμμα χρηματοδότησης ώστε να διασωθεί και να αναδειχτεί.

*Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Γεφύρι» Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί…

 


επιστροφή
επάνω