Το έργο της Ενορίας ενίσχυσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά

30/08/2019

Στην αγιογράφηση του ενοριακού Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είχε αποφασίσει να συμμετάσχει συμβολικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά, ήδη από την έναρξη των εργασιών της. Το 2015, έτος που ξεκίνησε η αγιογράφηση, το τότε Δ.Σ. αποφάσισε να συνδράμει στο έργο της Ενορίας, αφΆ ενός συμμετέχοντας σε ένα ιστορικό για την εκκλησία του οικισμού μας έργο, κι αφΆ εταίρου ενισχύοντας ηθικά την «μεγαλεπήβολη» πρωτοβουλία του εφημερίου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.  

Πρόκειται για μια συμβολική απόφαση, που εμπεριείχε επίσης μια σειρά συμβολισμών. Σύμφωνα με το πρακτικό 178/9.12.2015, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να ενισχύσει την εικονογράφηση με δύο παραστάσεις: 

- Την Βάπτιση, υπέρ υγείας και προόδου των μελών του συλλόγου και των κατοίκων του οικισμού. Επισημαίνεται  πως παραδοσιακά την ημέρα της Βαπτίσεως πραγματοποιείται η πρώτη ετήσια εκδήλωση του συλλόγου, η οποία είναι η κοπή της Βασιλόπιτας, αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων.

- Την Ανάσταση, υπέρ μνήμης και αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου και των κατοίκων του Καραβά˙ αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό φόρο τιμής στους προγόνους και συγχρόνους που συνέβαλλαν -έκαστος με τον τρόπο του- στα κοινά και την εξέλιξη του οικισμού μας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση της Βαπτίσεως έχει ήδη ολοκληρωθεί από το 2017, ενώ η παράσταση της Αναστάσεως ολοκληρώθηκε εντός του 2019. Αγιογράφος του ναού είναι ο κ. Στέλιος Γεωργαντώνης.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω