Υποδεχόμαστε τους αθλητές του 5ου «Δρόμου Αθανάτων»

24/10/2019

Θεσμό αποτελεί για την κεντρική και νότια Πελοπόννησο ο «Δρόμος Αθανάτων» που θα διεξαχθεί και φέτος, συνδέοντας δρομικά τέσσερεις πόλεις και τρεις νομούς της Περιφέρειάς μας, περνώντας μπροστά από τα αγάλματα τεσσάρων εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Ιστορίας: Κολοκοτρώνης (Τρίπολη), Λεωνίδας (Σπάρτη), Κων. Παλαιολόγος (Μυστράς) και Παπαφλέσσας (Καλαμάτα).

Πάνω από 100 δρομείς αναμένεται να τρέξουν την υπεραπόσταση των 142χλμ., που κινείται σχεδόν ολόκληρη πάνω στον Ταΰγετο. Ο 5ος «Δρόμος Αθανάτων» θα διεξαχθεί το διήμερο Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, διασχίζοντας τα γραφικά χωριά που βρίσκονται στη διαδρομή.

Στο κέντρο της διαδρομής βρίσκεται το… χωριό μας! Έτσι, στο 75ο χιλιόμετρο ακριβώς (οικία Καρμοίρη) θα λειτουργήσει σταθμός ανεφοδιασμού και υποδοχής των αθλητών. Ο σταθμός (cp16) θα είναι ανοιχτός το Σάββατο 28 Οκτωβρίου από τις 21:00 έως τη 2:30 (μετά τα μεσάνυχτα), ώρες κατά τις οποίες αναμένεται να διασχίσουν οι υπερμαραθωνοδρόμοι τον Καραβά. Ας τους καλωσορίσουμε κι ας τους χειροκροτήσουμε…

Σημείωμα υπευθύνων του σταθμού (cp16) στον Καραβά:
Αγαπητοί συγχωριανοί,
Φέτος, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών του Συλλόγου, τον σταθμό του ΔΡΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΤΩΝ που θα περάσει από το χωριό μας θα αναλάβουμε ιδιώτες.
Ο σταθμός υποστήριξης των αθλητών θα είναι, όπως και σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο σπίτι μας και θα είναι ανοιχτός από τις 21:00 έως τις 2:30 το βράδυ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να βοηθήσει και κυρίως να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε, όπως και τις προηγούμενες φορές, αλλά και να εμψυχώσουμε και να χειροκροτήσουμε τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον δρόμο των 142χλμ Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα.
Εμείς θα έχουμε ζεστή σούπα και καρύδια για τους αθλητές και κρασί για όλους. Όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει με πράγματα για τους αθλητές όπως αλμυρά/γλυκά μπισκότα/κράκερς, κοκακόλα, τσάι, χαμομήλι, ξηροί καρποί κ.ά.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ γίνεται για 5η φορά, και δίνει ζωντάνια στο χωριό μας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς στη μέση της διαδρομής (75χλμ). Όλες τις προηγούμενες χρονιές ο Καραβάς είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές, συνοδούς και διοργανωτές για την φιλοξενία και το κλίμα που είχαμε δημιουργήσει, και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο ζωντανούς σταθμούς του αγώνα.
Σας περιμένουμε να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι..
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/10, 21:00-2:30, οικία Γ. Καρμοίρη

 


επιστροφή
επάνω