Μια αγκαλιά στον Καραβά για τους δρομείς του 5ου «Δρόμου Αθανάτων»

28/10/2019

Με τη συμμετοχή 99 αθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο «Δρόμος Αθανάτων», ο διεθνής υπερμαραθώνιος 142 χιλιομέτρων με έντονο χρώμα Ιστορίας, που έχει πλέον γίνει θεσμός. Ο αγώνας συνδέει δρομικά τέσσερεις πόλεις και τρεις νομούς της Πελοποννήσου περνώντας μπροστά από τα αγάλματα τεσσάρων εμβληματικών μορφών της ελληνικής Ιστορίας: Κολοκοτρώνης (Τρίπολη), Λεωνίδας (Σπάρτη), Κων/νος Παλαιολόγος (Μυστράς) και Παπαφλέσσας (Καλαμάτα). Η διαδρομή κινείται σχεδόν ολόκληρη πάνω στον Ταΰγετο και ειδικότερα η απόσταση Τρίπολη-Σπάρτη παράλληλα με την κορυφογραμμή και διαμέσου των χωριών που βρίσκονται στα βόρεια του βουνού. 

Στο μέσο της διαδρομής βρίσκεται το χωριό μας˙ ο Καραβάς. Έτσι, ο αγώνας πέρασε μέσα από το χωριό το βράδυ του Σαββάτου 26/10, όπου ακριβώς στο 75ο χιλιόμετρο (οικία Γ. Καρμοίρη) είχε στηθεί ο σταθμός ανεφοδιασμού Νο16. Ο σταθμός ανεφοδιασμού και υποδοχής των αθλητών ήταν ανοιχτός από τις 21.00 έως τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, και φέτος -λόγω αντικειμενικών δυσκολιών του πολιτιστικού συλλόγου- λειτούργησε με τη φροντίδα και την ευθύνη ιδιωτών, υπό την ευγενική χορηγία του Supermarket «Καλαβρυτινός».

Οι υπεύθυνοι του σταθμού φρόντισαν να παρέχουν την καλύτερη φιλοξενία, φροντίδα και εμψύχωση στους διερχόμενους υπερμαραθωνοδρόμους και τους συνοδούς τους. Μεταξύ άλλων, για ακόμα μία χρονιά προσφέρθηκε σε αθλητές και συνοδούς ζεστή σούπα, η οποία πλέον έχει συνδυαστεί με τον σταθμό του Καραβά! Μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές ήταν η διέλευση του Σπαρτιάτη αθλητή Γιώργου Κουλόγιαννη, παλιού γνώριμου του χωριού μας από τις ρεμπέτικες βραδιές, ο οποίος μας χάρισε ένα γρήγορο ταξίμι στον μπαγλαμά με τον οποίο τον υποδεχθήκαμε! 

Για την ιστορία, 1ος νικητής του «5ου Δρόμου Αθανάτων» αναδείχθηκε ο Αντώνης Γαμπάς, με χρόνο 13 ώρες και 55 λεπτά. 

Το πέρασμα του «Δρόμου Αθανάτων» παραμένει κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για το χωριό μας, καθώς του δίνει επιπλέον ζωντάνια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές, συνοδούς και διοργανωτές για την φιλοξενία και το ευχάριστο και ζεστό κλίμα, αποτελώντας έναν από τους σημαντικότερους και πιο ζωντανούς σταθμούς του αγώνα.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω