Οι γιορτές σε Ενορία και ΕΕΕΕΚ

07/01/2020

Παζάρι και γιορτή Χριστουγέννων από το ΕΕΕΕΚ
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μυστρά (που εδρεύει στον Καραβά) και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πραγματοποίησαν μαζί με άλλα σχολεία του Δήμου Σπάρτης Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην κεντρική πλατεία της λακωνικής πρωτεύουσας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε κι αγόρασε δημιουργίες και γλυκά που έφτιαξαν οι μαθητές του σχολείου μαζί με τους/τις εκπαιδευτικούς τους.

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ειδικού Σχολείου στην σχολική μονάδα του Καραβά. «Τα παιδιά ανέβασαν το θεατρικό “Το δώρο της Παπλωματούς”. Την γιορτή παρακολούθησαν ο Αντιπερειφεριάρχης κ. Βερούτης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης  κ. Καρμοίρης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Παπαδόπουλος καθώς επίσης, πολλοί γονείς και φίλοι του σχολείου μας», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Δ/νση του σχολείου.  

Χριστουγεννιάτικος εκκλησιασμός στον Καραβά
Θεία Λειτουργία ανήμερα των Χριστουγέννων τελέσθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 25 Δεκεμβρίου 2019 στον ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου Καραβά, με τη συμμετοχή αρκετών ενοριτών από τον οικισμό μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρέθεσαν κέρασμα στο κυλικείο του ναού, όπου προσφέρθηκαν στους παρευρισκομένους  παραδοσιακά γλυκίσματα, καφές, χυμοί και τσάι. Οι ενορίτες αντάλλαξαν θερμές εόρτιες ευχές, ενώ παράλληλα, ο εφημέριος προσέφερε σε όλους εορταστικά δώρα. Κατά τη διάρκεια της λιτής εκδήλωσης τα παιδιά έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, δίνοντας τη σκυτάλη στις γυναίκες του χωριού, οι οποίες τραγούδησαν τα μοραΐτικα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Στο τέλος της γιορτής πραγματοποιήθηκε η κλήρωση με δώρο μία γαλοπούλα για το εορταστικό τραπέζι, την οποία έλαχε η εορτάζουσα συγχωριανή μας, Χριστίνα Ζούρα.

Θεοφάνεια στο Κ.Ε.Ε.Μ.
Τη Θ. Λειτουργία των Θεοφανείων τέλεσε στο στρατόπεδο «Σ/χη Δαβάκης» του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, ο εφημέριός μας και υπεύθυνος ιερέας του στρατοπέδου, πατήρ Ηλίας Βουρβουριώτης, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020.
«Παραμονή των Θεοφανίων τελέσαμε και φέτος την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων στο στρατόπεδο του Κ. Ε. Ε. Μ. παρουσία του κ. Ταξίαρχου, των Αξιωματικών και των οπλιτών. Καλή φώτιση σε όλους μας», έγγραψε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο παπα-Ηλίας.

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου
Στις 6 Ιανουαρίου 2020, ανήμερα των Θεοφανείων, δεν τελέσθηκε Θεία  Λειτουργία. Έτσι, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά αποφάσισε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 ανήμερα της εορτής της Παναγιάς της Καραβιώτισας, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω