Εορτασμός στο ξωκλήσι του Μαη-Νικόλα

24/05/2020

Τον Οσιομάρτυρα Νικόλαο το Νέο τον εν Βουναίνοις τίμησε και εφέτος η ενορία του οικισμού Καραβά Σπάρτης, στο ξωκλήσι του Μάη-Νικόλα (όπως αποκαλείται στη λαϊκή παράδοση). Παράλληλα εορτάστηκε και η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Επισκόπου Μύρων Λυκίας.

Αν και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Μαη-Νικόλα και την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου στις 9 Μαΐου, φέτος λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που διαμορφώθηκε από την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2020.

Στην εφετινή πανηγυρική θεία λειτουργία παρευρέθηκαν λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού μας και των γειτονικών περιοχών, ανάμεσά τους η πρόεδρος της Κοινότητας Σουστιάνων, Μαρία Τσάκωνα. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, άρτο υπέρ υγείας των μελών του και των κατοίκων του χωριού προσέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά. Μετά τη λήξη της θείας Λειτουργιάς, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της ενορίας. Ωστόσο, για πρώτη φορά δεν έλαβε χώρα το καθιερωμένο πατροπαράδοτο μικρό πανηγυράκι του πολιτιστικού συλλόγου, λόγω των ισχυόντων μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Ευχή όλων ήταν να ανταμώσουμε του χρόνου κάτω από τα πλατάνια του Μαη-Νικόλα, απαλλαγμένοι από τον φόβο κάθε πανδημίας. 

*
Δείτε επίσης:
- Πρωτόγνωρος ο φετινός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά
- «Ελάτε να ψάλλουμε το “Χριστός ανέστη”»


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω