Ποδηλατο...περατζάδα στον Καραβά

22/07/2020

Τις καθιερωμένες θερινές ποδηλατικές της βόλτες διοργανώνει και φέτος η ομάδα φίλων του ποδηλάτου «3π» (ποδήλατο-πόλη-περιβάλλον), με σημείο εκκίνησης την πλατεία της Σπάρτης και προορισμούς τα χωριά και τους οικισμούς πέριξ της λακωνικής πρωτεύουσας.

Τα τελευταία χρόνια το χωριό μας αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη της ομάδας για ποδηλατικές αποδράσεις. Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουλιου 2020 οι ποδηλάτες της «3π» εξόρμησαν στον Καραβά Σπάρτης, πραγματοποιώντας τον κύκλο του οικισμού μας, διασχίζοντας την νέα και την παλαιά Επ.Ο Σπάρτης-Καστορείου και ξαποσταίνοντας κάτω από τον πλάτανο της πλατείας μας.

Κατόπιν, οι φίλοι του ποδηλάτου συνέχισαν την ποδηλατοβόλτα τους οδευοντας προς την Μαγούλα, πριν επιστρέψουν στη βάση τους.

Με τα ποδήλατα στο γεφύρι του Κόπανου
Δυο εβδομάδες αργότερα οι ποδηλάτες της «3π» με αφορμή την ποδηλατοβόλτα τους στα χωριά Κοκκινόραχη και Κλαδάς επισκέφτηκαν τις αρχαιότητες που ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες κατασκευής του δρόμου Σπάρτη-Λεύκτρο. Κατόπιν αναζήτησαν, εντόπισαν και επισκέφτηκαν τα απομεινάρια του παρακείμενου γεφυριού του Κόπανου, του σπουδαίου νεότερου μνημείου στον ποταμό Ευρώτα, το οποίο έχει αναδείξει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά.

φωτογραφίες: Λυγερή Σαραντάκου


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω