Καθαρίστηκαν οι παραπόταμοι Περδικάρης και Λεκάνα

24/10/2020

Στο πλαίσιο του έργου καθαρισμού των χειμάρρων και των παραποτάμων του νομού Λακωνίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες εργασίες στον οικισμό του Καραβά. 
Πιο συγκεκριμένα, κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου τα αρμόδια εργολαβικά συνεργία προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού στον παραπόταμο Περδικάρη και στο ρέμα της Λεκάνας, που διέρχονται από τον οικισμό μας. Οι εργασίες διήρκησαν για περίπου δύο ημέρες, ενώ στο σημείο βρέθηκε για να επιβλέψει την εξέλιξή τους και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βερούτης.  

Πρόκειται για ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αποφυγή πιθανών καταστροφών από χειμάρρους. Η τοπική αγροτική κοινωνία αναμένει πλέον και τον καθαρισμό του ποταμού Ευρώτα -που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της νότιας Λακωνίας-, ώστε να αποφευχθούν τα έντονα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος. 

* Φωτογραφίες από την κοίτη του παραποτάμου Περδικάρη, στο ύψος της γέφυρας.

>> Δείτε επίσης όσα είχε αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερούτης για το ολιστικό πλάνο αξιοποίησης και προστασίας του Ευρώτα: O καθαρισμός του Ευρώτα ψηφίσθηκε από το ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω