Πρόγραμμα Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος 2022 στην Ενορία Καραβά

12/04/2022

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στην ενορία του Καραβά, οι οποίες θα λάβουν χώρα στον ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Όπως κάθε χρόνο, η Τελετή της Ανάστασης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου (23/4) στις 10μ.μ.
Σημειώνεται, επίσης, πως την Δευτέρα του Πάσχα 25/4 εορτάζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πλησίον του κοιμητηρίου του οικισμού. 
Το πλήρες πρόγραμμα της Μεγάλης εβδομάδας έχει ως εξής:

Κυριακή των Βαΐων, 17.4.2022
7:00 - 8:15 μ.μ. | Ακολουθία του Νυμφίου

Μ. Τετάρτη, 20.4.2022
6:00 μ.μ. | Ιερό Ευχέλαιο και στη συνέχεια Ακολουθία του Νιπτήρος

Μ. Πέμπτη, 21.4.2022
7:00 - 8:00 π.μ. | Θεία Λειτουργία 

Μ. Παρασκευή, 22.4.2022
9:00 π.μ. | Στολισμός Επιταφίου
12:00 μ.μ. | Αποκαθήλωση 
1:15 μ.μ. | Τρισάγιο στο Κοιμητήριο για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας
8:00 μ.μ. | Ακολουθία του Επιταφίου

Μ. Σάββατο εσπέρας, 23.4.2022 – ¶γιον Πάσχα
10:00 μ.μ. | Τελετή Αναστάσεως

Πάσχα, Κυριακή 24.4.2022
7:00 μ.μ. | Εσπερινός Αγίου Γεωργίου στο παρεκκλήσι του κοιμητηρίου

Δευτέρα του Πάσχα, 25.4.2022
7:30 -10:00 π.μ. | Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου – λιτανεία της εικόνος του Αγίου εντός του Κοιμητηρίου                                                                                        


---
σκίτσο: Γιώργος Σγουρός
---

Το πασχαλινό μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου:

«Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής του Πάσχα, απευθύνομαι στον Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεώς μας, στους αξίους άρχοντες του Νομού μας, στον ευσεβή λαό της Επαρχίας μας και στους αποδήμους αδελφούς μας, αλλά και στους απανταχού φίλους μας και εύχομαι στον καθένα χωριστά και σΆ όλους μαζί να ζήσουν χρόνια πολλά και να έχουν στην καρδιά τους παντοτινή την αναστάσιμη χαρά.

Εύχομαι νΆ αγωνίζονται έντιμα, με την ελπίδα, ότι ο Αναστάς Κύριός μας, που εβεβαίωσε όλους μας, πως θα είναι συνεχώς μαζί μας “πάσας τας ημέρας της ζωής μας”, θα τους δίδει την δύναμη να υπερνικούν τις δυσκολίες της ζωής και θα τους χαρίζει σαν αμοιβή την νίκη στις επιδιώξεις τους.
Προσεύχομαι με όλη την καρδιά μου να σταματήσει ο άδικος πόλεμος που αποτελεί εντροπή για τους πολιτισμένους ανθρώπους, στην περιοχή που αυτό τον καιρό καταστρέφεται αδικαιολόγητα και να επικρατήσει η ειρήνη, γιατί μόνο στο εύκρατο κλίμα της αναπτύσσονται φυσιολογικά οι πνευματικές, ακόμη και οι σωματικές μας δυνάμεις.

Εύχομαι και προσεύχομαι, αυτή η ειρήνη, “η πάντα νουν υπερέχουσα”, που είναι το πρώτο δώρο του Αναστάντος στην ανθρωπότητα, να έχει μονιμότητα στις καρδιές μας, γιατί, «μαύροι τις μαράνανε χειμώνες», αλλά και μέσα στις χριστιανικές οικογένειες, για να είναι πραγματικές “κατΆ οίκον εκκλησίες”, όπου θα λατρεύεται ο Θεός “εν πνεύματι και αληθεία”, και θα καλλιεργείται το σύνολο των αρετών, που μας καταξιώνουν ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Χριστός Ανέστη αδελφοί μου και παιδιά μου
Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος»


επιστροφή
επάνω