Τίμησαν τους πεσόντες του ΚΕΕΜ στον Καραβά

01/12/2022

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 τελέσθηκε το ετήσιο αρχιερατικό τρισάγιο στο μνημείο των δώδεκα πεσόντων οπλιτών του ΚΕΕΜ στον Καραβά Σπάρτης, αμέσως μετά τις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Καστόρι προς τιμήν του πολιούχου του Αγίου Θεοκλήτου Λακεδαίμονος. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντος του εφημερίου Καραβά, π. Ηλία Βουρβουριώτη. Εκπροσωπώντας την στρατιωτική Φρουρά Λακωνίας στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης. 

Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Θανάσης Δαβάκης και Σταύρος Αραχωβίτης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θεόδωρος Βερούτης και Νίκων Τζινιέρης, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ.κ. Χρήστος Κανακάκος και Θέμης Πατσιλίβας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπάρτης κ. Γιάννης Καρμοίρης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής. Παρευρέθηκαν, επίσης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά και κάτοικοι του οικισμού. 

Σημειώνεται πως οι αδικοχαμένοι στρατιώτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που προοριζόταν να αποδώσει τιμές κατά τον εορτασμό του Αγίου Θεοκλήτου στο Καστόρι το 1972, και έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα επί της παλαιάς Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, κατόπιν εκτροπής του στρατιωτικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

Στις 4 Δεκεμβρίου 1972 η εφημερίδα «Λακωνικός Κήρυξ» μετέφερε την είδηση, γράφοντας: «Δώδεκα οπλίται του ΚΕΕΜ εφονεύθησαν εις τραγικόν αυτοκινητικόν δυστύχημα, το οποίον εσημειώθη την πρωίαν της 1ης τρ. μηνός εις την οδόν Σπάρτης – Καστορείου. Το ανατραπέν αυτοκίνητον μετέφερε διμοιρίαν οπλιτών προς απόδοσιν τιμών κατά την εορτήν του πολιούχου Βορείου Λακεδαίμονος Αγίου Θεοκλήτου εις Καστόρειον. Οι λοιποί εκ των 22 συνολικώς επιβενόντων στρατιωτών ετραυματίσθησαν, νοσηλευόμενοι εις το Κρατικόν Νοσοκομείον. Δύο δε μετεφέρθησαν εις Αθήνας. Η Λακωνία πενθεί ολόκληρος τον τραγικόν θάνατον των νεαρών βλαστών».


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω