Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης ο συγχωριανός μας Ιωάννης Καρμοίρης

12/09/2023

Την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης ανακοίνωσε με δήλωσή του ο συγχωριανός μας Γιάννης Καρμοίρης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου με το συνδυασμό «Σπάρτη – Νέα Πορεία» της υποψήφιας Δημάρχου Ντίας Τζανετέα. Η δήλωση του κ. Καρμοίρη έχει ως εξής:

«Αγαπητές συνδημότισσες κι αγαπητοί συνδημότες,
Καθ’ όλη την, μέχρι σήμερα, παρουσία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, υπηρετώ με εργατικότητα, συνέπεια, πραότητα, σεβασμό κι ανιδιοτέλεια το θεσμό του Δημοτικού Συμβούλου, επιδιώκοντας να καταθέτω προτάσεις και να δίνω τεκμηριωμένες λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα του Δήμου μας, αλλά και να στέκομαι κριτικά απέναντι σε ό,τι θεωρώ επιβλαβές για την τοπική μας Κοινωνία, τιμώντας την λαϊκή εντολή, είτε βρίσκομαι στα έδρανα της συμπολίτευσης, είτε σε εκείνα της αντιπολίτευσης. 

Όλα αυτά τα χρόνια, εργάστηκα αθόρυβα για μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας, αλλά, παράλληλα, διεκδίκησα με πάθος όσα αφορούσαν την γεωργική ανάπτυξη, τον αγροτικό κόσμο, την καθημερινότητα του δημότη, την πολιτική προστασία και την διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου· θέματα τα οποία γνωρίζω καλά. 

Η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, με ωθούν να ζητήσω εκ νέου την ψήφο σας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, επιθυμώντας να συνεχίσω να προσφέρω με την ίδια διάθεση και τους ίδιους αξιακούς κώδικες. 

Αν με τιμήσετε με την επιλογή σας και μου αναθέσετε να γίνω ξανά η φωνή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, να είστε βέβαιοι πως θα εξακολουθήσω να εργάζομαι με τον ίδιο τρόπο, επιδιώκοντας, ταυτόχρονα, μιαν άριστη συνεργασία με όλους τους εκλεγέντες, από οποιονδήποτε συνδυασμό κι αν προέρχονται, όπως έχω πράξει μέχρι σήμερα. Άλλωστε, οι ανάγκες του τόπου μας, απαιτούν ομοψυχία, συσπείρωση και πολιτικό πολιτισμό για το καλό της Σπάρτης και των χωριών μας. 

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης με τον συνδυασμό «Σπάρτη – Νέα Πορεία», στο πλευρό της υποψήφιας Δημάρχου Ντίας Τζανετέα· μιας έμπειρης, έντιμης και μάχιμης αυτοδιοικητικής γυναίκας, που έχει καταρτίσει μια δυναμική, αξιόλογη και πολυσύνθετη Ομάδα, αποτελούμενη από ένα κράμα νέων, αλλά κι έμπειρων συμπολιτών, ώστε να εργαστούμε και να χαράξουμε μαζί μία δημιουργική, νέα πορεία για την πόλη, τα χωριά και τους οικισμούς μας.

Σας καλώ, λοιπόν, να μελετήσετε και να αξιολογήσετε το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας και να προσέλθετε στην κάλπη για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, επιλέγοντας από τους πιο ικανούς, τους ικανότερους ως εκπροσώπους σας, με ένα και μοναδικό κριτήριο: το συμφέρον του Δήμου Σπάρτης.

Μετά τιμής,
Καρμοίρης Ιωάννης του Νικολάου
Αγρότης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης»

---
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Ν. Καρμοίρης γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 28 Οκτωβρίου 1960. Κατοικεί μόνιμα στον Καραβά Σπάρτης, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως αγρότης-βιοκαλλιεργητής. 
Για σχεδόν τρεις δεκαετίες υπηρέτησε ενεργά τον γεωργικό κλάδο ως συναιτεριστής. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά (1983-1988), στον οποίο συνεισφέρει αδιάλειπτα επί 40 χρόνια. 
Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυστρά το 2002 και το 2006, διατελώντας Αντιδήμαρχος (2005) και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2006-2008). 
Το 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος του διευρυμένου Δήμου Σπάρτης και, τη διετία 2011-2012, ορίστηκε Αντιδήμαρχος Σπάρτης. Επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης στις εκλογές του 2014 και του 2019, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (2014-2023).
Είναι παντρεμένος με την Πόπη Λαμπράκου από τα Ανώγεια Φάριδος, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω