Βόλτα με τη «βάρκα»...

Κινηματογραφικό τοπίο...! Στα βόρεια του Καραβά, βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα σημεία στις όχθες του Ευρώτα. Στο σημείο αυτό ο ποταμός στενεύει και τα νερά γίνονται πιο βαθιά. Αριστερά και δεξιά του βρίσκονται τεράστια δέντρα, ενώ ένας μεγάλος κορμός ενώνει τις δύο όχθες και λειτουργεί σαν πέρασμα?

Εδώ ο ποταμός έχει νερό όλο το χρόνο. Το χειμώνα η στάθμη του ανεβαίνει, ενώ το καλοκαίρι είναι αρκετό για να δροσιστείς! Στο σημείο τούτο βρίσκεται ένα σιδερένιο καλάθι, περασμένο σε ένα συρματόσχοινο με ροδέλες, που λειτουργεί σαν πέρασμα από τη μια όχθη του ποταμιού στην άλλη. Ιδιωτική κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τους αδερφούς Ζούρα , οι οποίοι έμεναν με τις οικογένειές τους στην απέναντι πλευρά του ποταμού (η οποία ανήκει στη Σελλασία) σε σημείο τέτοιο που θα είχαν γρηγορότερη πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο μόνο αν περνούσαν απέναντι από το ποτάμι. Για τον λόγο αυτό κατασκεύασαν δύο τέτοιου είδους καλάθια, τα οποία με τον καιρό ονομάστηκαν «βάρκες»! Τα τελευταία χρόνια όμως παρέμεινε μονάχα η μία.

Η αίσθηση της «ιπτάμενης βαρκάδας» είναι μοναδική και μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο video και τις φωτογραφίες που ακολουθούν...

δείτε το video:

δείτε φωτογραφίες: