Τελικά, όλοι γνώριζαν για την Ελληνική οικονομία

Οι περισσότεροι Έλληνες αναρωτιούνται εάν οι Πολιτικοί ηγέτες του τόπου γνώριζαν τι συμβαίνει με την ελληνική οικονομία και πως λειτουργεί η οικονομία γενικότερα , ή δεν έχουν ιδέα , το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτήν . Και εάν η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ?ότι γνώριζαν? , τότε το επόμενο ερώτημα που αναρωτιούνται οι Έλληνες είναι , γιατί οι πολιτικοί ηγέτες δεν έκαναν κάποιες ενέργειες προληπτικά ώστε να μην φτάσουμε έως εδώ , ή έστω αφού φτάσαμε μέχρι εδώ , γιατί δεν γίνονται κάποια βήματα ώστε να βγούμε πραγματικά από την κρίση .

Στο αρχικό ερώτημα ?εάν γνώριζαν ή όχι? , λίγο μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ , ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ .Προβόπουλος , δήλωσε δημόσια και δεν έχει διαψευστεί μέχρι και σήμερα , πως τόσο οι Έλληνες ηγέτες όσο και οι Ευρωπαίοι , γνώριζαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας , πριν από της εκλογές του 2009 , δηλαδή πριν ξεκινήσει η μεγάλη χρηματοπιστωτική επίθεση εναντίον της Ελλάδος .

Στο περιθώριο συνέντευξης τύπου του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου , ο υπουργός οικονομικών της ΕΕ κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ , δήλωσε πως ?οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας? , παραδέχτηκε πως ? η Γαλλία και η Γερμανία κέρδισαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα? και πως ο ίδιος ?δεν μπορούσε να πει δημόσια αυτά που γνώριζε? . Άρα λοιπόν , όταν ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος και ο υπουργός οικονομικών της ΕΕ δηλώνουν δημόσια πώς ? όλοι γνώριζαν? , δεν έχουμε κάποιο λόγο να τους αμφισβητήσουμε .

Στο δεύτερο ερώτημα τώρα , ?γιατί δεν έκαναν κάτι για να αποφευχθεί η ελληνική κρίση? o κ.Γιουνκέρ έδωσε την απάντηση πως τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία κέρδισαν τεράστια ποσά από την ελληνική κρίση . Δηλαδή , η ελληνική οικονομία ?κάηκε? , για να ?ζεσταθεί? η γαλλική και η γερμανική οικονομία . Και για να συνεχίσουμε τον συλλογισμό αυτό , το επόμενο ερώτημα είναι , πότε η Ελλάδα θα βγει από την κρίση ; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι πως όταν τα συμφέροντα της γαλλικής και της γερμανικής οικονομίας , ταυτίζονται ξανά , με αυτά της Ελλάδος .

Και εάν ο κ.Γιουνκέρ δεν μπορούσε να μιλήσει δημόσια για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας , επειδή η Γαλλία και η Γερμανία κέρδισαν μερικά δις ευρώ από εξαγωγές τους προς την Ελλάδα , τότε ενδεχομένως να μην μιλήσει ποτέ , για τα εκατοντάδες δις ευρώ και δολάρια που κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν η Αμερική και η Γερμανία , από την πτώση των δικών τους ?Spread? , την ώρα που τα ?Spread? της Ελλάδος έφτασαν στα ύψη . Δηλαδή , ότι εξαιτίας της ?ελληνικής κρίσης? , το επιτόκιο δανεισμού της Αμερικής υποχώρησε από το 4% στο 2,40% και της Γερμανίας από το 3,2% στο 2,25% .

Στράτης Σαραντάκος
Επιστημονικός Τεχνικός Αναλυτής ΕΚΤΑ
Email επικοινωνίας : stratis.sarantakos@gmail.com