Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο: Άρμα του Συλλόγου στο Καρναβάλι Μυστρά 2009

Στην προσπάθεια που καταβάλουμε ώστε να συγκεντρώθουν φωτογραφίες, βίντεο και οποιοδήποτε άλλο, πάσης φύσεως, αρχείο σχετικά με τον Καραβά και τους κατοίκους του, εντοπίσαμε στο αρχείο μας το παρακάτω βίντεο από το Καρναβάλι του Μυστρά. Το βίντεο δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν την δημιουργία της ιστοσελίδας μας (e-karavas.gr) και παρουσιάζεται σήμερα για πρώτη φορά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά συμμετείχε ανελλιπώς στο Καρναβάλι του Μυστρά, όσο σε αυτό λάμβαναν μέρος τοπικοί φορείς και σύλλογοι και διοργανωνόταν από το Δήμο Μυστρά.

Τα αποκριάτικα άρματα, με τα οποία ο Σύλλογος είχε κατά καιρούς συμμετάσχει στο Καρναβάλι, διακρίνονταν από πρωτότυπη και χιουμοριστική διάθεση, καυτηρίαζαν την επικαιρότητα και κέντριζαν το ενδιαφέρον των θεατών. Ενδεικτικά κάποια από τα άρματα ήταν τα εξής: «Η Άντζελα στην Τουρκία», «Η κερατού νύφη στην εκκλησία» (επίκαιρο θέμα της εποχής για κάποια απόπειρα γάμου!), «Το Καφέ της Χαράς», «Η Παράγκα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου», «Η απόδραση του Παλαιοκώστα από τις φυλακές με ελικόπτερο» κ.ά.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το Καρναβάλι του Μυστρά την Καθαρά Δευτέρα του 2009. Πρόκειται για την τελευταία συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά στο εν λόγω Καρναβάλι. Θέμα του αποκριάτικου άρματος η απόδραση Παλαιοκώστα από τις φυλακές με ελικόπτερο. Πάντα με πρωτότυπη και χιουμοριστική διάθεση? Απολαύστε το:

* Το χρονοντούλαπο ανοίγει για τρίτη φορά. Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα δύο προηγούμενα αφιερώματα