Πανηγύρισε ο ενοριακός Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Καραβά

21/05/2021

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τίμησε κι εφέτος η Ενορία του Καραβά την μνήμη των πολιούχων του χωριού μας, Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 20 και 21 Μαΐου, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαΐου 2021 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, δίχως όμως την καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας των εορταζόντων αγίων σύμφωνα με τα μέτρα. Ανάμεσα στους πιστούς που παρευρέθηκαν στο ναό ήταν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ και αυτοδιοικητικοί, όπως ο Δήμαρχος και δημοτικοί Σύμβουλοι Σπάρτης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Λογγάστρας και Σουστιάνων.

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ μετά το πέρας του εκκλησιασμού πραγματοποιήθηκε από τους επιτρόπους η κλήρωση των λαχνών της ενορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τον εορτασμών των πολιούχων μας, προσφέρθηκε άρτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά, υπέρ υγείας των κατοίκων του οικισμού. Κατά τον διήμερο εορτασμό, με τον εφημέριο της ενορίας μας συλλειτούργησαν ιερείς από όμορες περιοχές, τιμώντας την μνήμη των πολιούχων του οικισμού μας.