Παρουσιάστηκε στον Καραβά το βιογραφικό βιβλίο του Σπαρταθλητή Γιάννη Δημόπουλου

15/06/2021

Με χιούμορ, συγκίνηση και σε οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 η παρουσίαση του βιβλίου του συγχωριανού μας, δρομέα και προπονητή, Γιάννη Δημόπουλου, με τίτλο: «Η δύναμη του μπορώ: Running against the odds». Πρόκειται για ένα βιογραφικό βιβλίο, το οποίο υπογράφει, με το ψευδώνυμο Elizabeth Downey, η Μαρία-Στέλλα Ξενάκη.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην πλατεία του Καραβά παρουσία φίλων, συγγενών, συναθλητών και συγχωριανών της συγγραφέως και του αφηγητή, καθώς και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων. Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε αναλάβει ο συγχωριανός μας Νίκος Ι. Καρμοίρης, ο οποίος μίλησε τόσο για το βιβλίο, όσο και για τον πρωταγωνιστή του, αποκαλύπτοντας στο κοινό άγνωστες πτυχές από τη ζωή και την αθλητική διαδρομή του Γιάννη Δημόπουλου.

Για το βιβλίο μίλησε, ως φίλος και συμμαθητής του βιογραφούμενου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, τονίζοντας την σημαντική επιρροή που έχει ασκήσει με το παράδειγμά του στην τοπική κοινωνία, ωθώντας πολλούς συμπολίτες μας στον αθλητισμό, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ήθος και την παιδεία του Γιάννη Δημόπουλου, που τον καθιστούν ιδανικό πρότυπο για την νεολαία του τόπου μας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η τέως Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα και οι πρώην Δήμαρχοι Σπάρτης κ.κ. Σταύρος Αργειτάκος και Βαγγέλης Βαλιώτης, οι οποίοι είχαν ζήσει από κοντά τους τερματισμούς του Γιάννη Δημόπουλου στο Σπάρταθλον το 2012 και το 2015. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος παρέθεσε τις προγραμματικές του σκέψεις για μία σειρά αθλητικών δρομικών δραστηριοτήτων με επίκεντρο τη Σπάρτη.

Η συγγραφέας Μαρία-Στέλλα Ξενάκη αναφέρθηκε στο κίνητρο που την ώθησε να ασχοληθεί με τη βιογραφία του Γιάννη Δημόπουλου, αλλά και στην διαδικασία έρευνας και συγγραφής του βιβλίου, σημειώνοντας πως η συγκέντρωση του υλικού αποτέλεσε έναν απαιτητικό «μαραθώνιο».
Λαμβάνοντας, στο τέλος, τον λόγο ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, μίλησε για την παιδιόθεν αγάπη του για τον αθλητισμό, αλλά και για τις παράλληλες δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω ενός σπάνιου αυτοάνοσου νοσήματος με το οποίο διαγνώστηκε σε παιδική ηλικία, τονίζοντας πως, παρά τις δυσοίωνες ιατρικές εκτιμήσεις, η ισχυρή δύναμη της θέλησης του επέτρεψε να πραγματοποιήσει τους στόχους και τα όνειρά του.
Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με μια σειρά ερωτήσεων που απηύθυνε το κοινό στους συντελεστές του βιβλίου.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιάννης Δημόπουλος και η Μαρία-Στέλλα Ξενάκη υπέγραψαν αντίτυπα του βιβλίου και συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους. Σημειώνεται, τέλος, πως σε όσους έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση προσφέρθηκε κέρασμα, προσφορά της «Karavas Farm» και του καταστήματος «Παναγιώτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
- Κυκλοφόρησε το βιογραφικό βιβλίο του Γιάννη Δημόπουλου
- «Η δύναμη του μπορώ»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Σπαρταθλητή Ι. Δημόπουλου (φωτο)
- Με Εξαιρετική Επιτυχία Έγινε Η Παρουσίαση Βιβλίου “Η Δύναμη Του Μπορώ” (Video)
- Το βιβλίο διαθέσιμο για ηλεκτρονική αγορά στην ιστοσελίδα dimopouloscoaching.com

Βίντεο από το flynews.gr:


φωτογραφίες: Αγγελική Δαλαμάγκα – lakonikos.gr