Εκοιμήθη ο πρώην εφημέριος Καραβά, π. Δημήτριος Βουνάσης

07/12/2021

Εκοιμήθη το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, σε ηλικία 85 ετών, ο ιερέας Δημήτριος Βουνάσης, πρώην εφημέριος της Ενορίας Καραβά. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Καστρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος εκθίασε το ήθος και την σεμνότητα του εκλιπόντος.

Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής 5/12, μετά τη θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο εφημέριος Καραβά, π. Ηλίας Βουρβουριώτης, τέλεσε τρισάγιο υπέρ μνήμης και αναπαύσεως του κεκοιμημένου ιερέως.

Ο π. Βουνάσης υπηρέτησε ως εφημέριος την Ενορία του Καραβά για μία περίπου δεκαετία· αρχικά την περίοδο 1986-1987 και ακολούθως από το 2004 έως το 2011, όταν και συνταξιοδοτήθηκε.
Τον Μάιο του 2011, κατόπιν της είδησης της συνταξιοδότησής του, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του οικισμού, εξέφρασε δημοσίως μέσω επιστολής τις ευχαριστίες του προς τον παπα-Δημήτρη για την πολυετή προσφορά του στην οικεία Ενορία.

Στις 16 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά, ο π. Βουνάσης τιμήθηκε για την διακονία του και την συνολική προσφορά του στο χώρο της Εκκλησίας από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο, ο οποίος του απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου και τον δίκαιον έπαινον της τοπικής εκκλησίας.

Ο π. Δημήτριος Βουνάσης, του Κωνσταντίνου και της Χριστόφιλης, γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1936 στο Καστόρειο. Νυμφεύθηκε το 1957 με την αείμνηστη Δέσποινα Μπακανάρη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά: τον Κωνσταντίνο και τον Ευάγγελο. Ήταν απόφοιτος της Ειδικής Σχολής Ιερατικής Μορφώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 15 Ιουνίου 1985 στην Ι.Μ. Καστρίου και πρεσβύτερος στις 29 Ιουνίου του ιδίου έτους, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, από τον Μητροπολίτη Ευστάθιο. Διακόνησε τις Ενορίες Δάφνης, Καραβά, Πελλάνας και Περιβολίων. Συνταξιοδοτήθηκε στις 31 Μαΐου 2011. Ήταν Πνευματικός από το 1997, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 του απονεμήθηκε το οφίκκιο του Οικονόμου.

*διαβάστε επίσης: Εκδημία π. Δημητρίου Βουνάση