Το Ειδικό Σχολείο «ανεβάζει» την θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων»

22/05/2023

Με μια ακόμα θεατρική παράσταση ολοκληρώνει την σχολική χρονιά το Ειδικό Σχολείο – ΕΕΕΕΚ Μυστρά (το οποίο εδρεύει στον Καραβά), παρουσιάζοντας το θεατρικό έργο «Ο ραφτάκος των λέξεων», μια διασκευή από το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Η παράσταση θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 6μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Οι μαθητές κι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου έχουν ετοιμάσει ένα τρυφερό και συγκινητικό έργο, που κατορθώνει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο να «μιλήσει» στις ψυχές μικρών και μεγάλων για δύσκολες και αφηρημένες έννοιες. Για τη φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας, αλλά και για τη βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με μεράκι και αγάπη.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μικρή πόλη ζούσε ένας ράφτης. Ο ράφτης αυτός δεν χρησιμοποιούσε νήματα για να ράβει τα υφάσματα. Αντί γι’ αυτά χρησιμοποιούσε ένα υλικό μοναδικό… τις λέξεις που έπαιρνε από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί!
Αν έφτιαχνε ζεστά ρούχα χρησιμοποιούσε λέξεις όπως φούρνος και τζάκι, ενώ τα καλοκαίρια τα έραβε με λέξεις δροσερές όπως ίσκιος και βουτιές. Ο κόσμος έραβε τα ρούχα του εκεί κι ήταν πολύ ευχαριστημένος.
Ο καιρός περνούσε και η πόλη μεγάλωνε. Οι άνθρωποι ξέχασαν τον μοναδικό τους ράφτη κι άρχισαν να ψωνίζουν από τα μεγάλα καταστήματα. Έπεσε όμως κάποτε στην πόλη ένας πολύ βαρύς χειμώνας κι ό,τι και να φορούσε ο κόσμος δεν μπορούσε να ζεσταθεί… Η συνέχεια επί σκηνής!

___
* Δείτε στιγμιότυπα από τις πρόβες του θεατρικού έργου: