Τα καλύτερα κεράσια, φρέσκα και λαχταριστά είναι της «Φάρμας Καραβά»

09/05/2017

Εδώ και μερικές μέρες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους κατακόκκινους κερασώνες της «Karavas Farm». 

Έτσι λοιπόν και εμείς, με λαχτάρα επισκεφτήκαμε έναν από αυτούς για να συνομιλήσουμε με τον Στράτη Σαραντάκο, ιδρυτικό μέλος της «Karavas Farm», αλλά και τον πρώτο καλλιεργητή που έφερε το μονόκλωνο σύστημα της κερασιάς σε παλμέτα στην περιοχή μας.

Ο Στράτης μάς καλωσόρισε και θυμήθηκε  μια πενταετία πίσω, όταν έκοβε παραγωγικά δέντρα ελιών για να φυτέψει στην θέση του κερασιές, όλοι τον θεωρούσαν παλαβό, κάτι αντίστοιχο με τον «τρελό του χωριού».

Tα χρόνια όμως πέρασαν και οι κερασιές μεγάλωσαν. Φέτος έχουμε όψιμη χρονιά, μας εξηγεί ο Στράτης γύρω στις 8-10 ημέρες από το συνηθισμένο. Τα πρώτα υπερπρώιμα κεράσια ωρίμασαν φέτος στις 4 Μαϊου και περίπου σε 10 ημέρες θα  έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή τους, και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν κι οι άλλες ποικιλίες που έχουν φυτευθεί.

Η ποιότητα, το μέγεθος και η νοστιμιά τους είναι εξαιρετική φέτος. Τα πρώτα δέντρα είναι στον τέταρτο χρόνο φύτευσή τους και έχουν παραγωγή γύρω στο 55%-60% της εν δυνάμει παραγωγή τους. Ευελπιστούμε ο καιρός να παραμείνει καλός χωρίς νερό και χαλάζι τις επόμενες ημέρες ώστε να ολοκληρωθεί η συγκομιδή ομαλά.

Εμείς, δοκιμάσαμε τα κεράσια εξαιρετικής ποιότητας και το συμπέρασμα μου βγάλαμε είναι ένα: Όπου ακούς πολλά κεράσια… κράτα το κεσεδάκι της «Karavas Farm».

πηγή: www.karavasfarm.gr


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω