Ο Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε 48 σελίδες!

11/05/2017

Σε ένα μικρό βιβλιαράκι 48 σελίδων εκδόθηκε η ομιλία του Νίκου Ι. Καρμοίρη με τίτλο «Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά: Ιστορική αναδρομή ἐπί τῇ ἐπετείῳ των 60 χρόνων από τα εγκαίνια του ναού», η οποία εκφωνήθηκε τη δεύτερη ημέρα των επετειακών εκδηλώσεων της Ενορίας Καραβά, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, μετά τη Θεία Λειτουργία.

Η ομιλία με τις απαραίτητες κι αναγκαίες τροποποιήσεις και επικαιροποιήσεις μετατράπηκε σε ένα επιστημονικό ιστορικό άρθρο, στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καραβά από τη θεμελίωσή του έως σήμερα. Παράλληλα παρατίθεται συνοδευτικό φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.

Ο συγγραφέας αναζήτησε και συνέλεξε πληροφορίες ερευνώντας στα αρχεία της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης, τα αρχεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, αρχεία του Δημοτικού Σχολείου Καραβά, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ επίσης αξιοποίησε και προφορικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλιαράκι κυκλοφόρησε στις αρχές Μαΐου και διατίθεται αποκλειστικά από την Ενορία Καραβά στη συμβολική τιμή των 5€. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν εξολοκλήρου υπέρ της αγιογράφησης του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης, κατόπιν επιθυμίας του συγγραφέα.

Χαρακτηριστικά βιβλίου
   - Έτος Έκδοσης: 2017   
   - Σελίδες: 48
   - Μέγεθος: 12x17
   - ISBN: 978-960-93-8912-9


επιστροφή
επάνω