Η γιορτή της Αναλήψεως στο εκκλησάκι της Λογγάστρας

26/05/2017

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάστηκε στο ομώνυμο ξωκλήσι της Λογγάστρας την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Στον εκκλησιασμό παρευρέθηκαν κάτοικοι της Λογγάστρας, του Καραβά και των γύρω περιοχών. Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος Λογγάστρας π. Αλέξανδρος Λυμπεράκης συνεπικουρούμενος από τον τέως εφημέριο π. Δημήτριο Λυμπερόπουλο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς της τοπικής ενορίας. Παράλληλα, διατίθεντο καλοψημένα σουβλάκια και νόστιμο κρασί τα οποία είχαν επιμεληθεί ορισμένοι εκ των ντόπιων κατοίκων.

Όπως συνηθίζεται, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έστησαν τα τραπεζάκια τους στον προαύλιο χώρο του ναού και γεύτηκαν τα σουβλάκια και τα σπιτικά εδέσματά τους απολαμβάνοντας τη φύση και την υπέροχη θέα από το ύψωμα της Αναλήψεως. 

Το εκκλησάκι της Αναλήψεως απέχει πέντε λεπτά από την Πλατεία του Καραβά, βρίσκεται στον αγροτικό δρόμο προς Λογγάστρα και υπάγεται στην Ενορία Αγίων Ταξιαρχών Λογγάστρας. Κάθε χρόνο, ανήμερα της γιορτής δίδεται μια καλή ευκαιρία στους κατοίκους των δύο χωριών με συγγενικούς δεσμούς -Λογγαστρίτες και Καραβιώτες- να ανταμώσουν όπως συνέβαινε από τα παλιά χρόνια.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω