Εφιστούν την προσοχή Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης και Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά - Επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας

27/06/2017

Επιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας απέστειλαν από κοινού οι Πρόεδροι του Κυνηγητικού Συλλόγου Σπάρτης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά κ.κ. Γιάννης Λ. Καρβουνιάρης και Νίκος Ι. Καρμοίρης.

Η επιστολή με ημερομηνία 23 Ιουνίου 2017 είχε ως θέμα την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων διέλευσης άγριων ζώων στην Ε.Ο. Σπάρτης-Καστορείου, λόγω της καθημερινής διέλευσης αγριόχοιρων στον οικισμό του Καραβά.  

Πιο αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα κάτωθι:

«Αξιότιμη κα Αντιπεριφερειάρχη,

Κατόπιν μίας σειράς ατυχημάτων που προκλήθηκαν στην Ε.Ο. Σπάρτης-Καστορείου στο ύψος του οικισμού Καραβά, λόγω διέλευσης αγριόχοιρων, καθώς επίσης και της αύξησης του φαινομένου διέλευσης των εν λόγω άγριων ζώων στην συγκεκριμένη οδό σας αποστέλλουμε την παρούσα.

Επισημαίνεται ότι οι αγριόχοιροι -παράδοξα εξοικειωμένοι με τους ανθρώπους- κατέρχονται από τα ορεινά προς τα πεδινά κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες σε αναζήτηση νερού και τροφής και μοιραία διέρχονται από την Ε.Ο. Σπάρτης-Καστορείου.

Αντιλαμβάνεστε πως τα ογκώδη ζώα μπορούν να προκαλέσουν μπαράζ ατυχημάτων καθώς κατά τις νυχτερινές ώρες δεν δύνανται να γίνουν αντιληπτά από τους διερχόμενους οδηγούς που διατηρούν χαμηλές ταχύτητες, πόσο μάλλον σε έναν δρόμο που η κατασκευή του επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων. Είναι καθαρή τύχη και μόνο ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, καθώς έχουν προκληθεί σοβαρά αυτοκινητιστικά ατυχήματα.

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλούμε όπως τοποθετήσετε δια μήκους της Ε.Ο. Σπάρτης-Καστορείου επί του ύψους του κάμπου του Καραβά, απόστασης πέντε περίπου χιλιομέτρων, επαναλαμβανόμενη προειδοποιητική σήμανση  για διέλευση άγριων ζώων, ώστε να εφιστούν την προσοχή σε κάθε διερχόμενο οδηγό.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε μας χρειαστείτε.

Υ.Γ.: Δράττοντας την ευκαιρία, επισημαίνουμε επίσης δια της παρούσης και την ανάγκη τοποθέτησης σήμανσης διέλευσης οικόσιτων ζώων, λόγω της καθημερινής διέλευσης κοπαδιών ή/και άλλων ζώων, όπως π.χ. σκύλων κ.τ.λ.)».


επιστροφή
επάνω