Συγκλονιστική εμπειρία «Ο Δρόμος των Γεφυριών» στον Καραβά!

05/06/2018

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στον Καραβά Σπάρτης ο αγώνας δρόμου μετΆ εμποδίων με την ονομασία «Ο Δρόμος των Γεφυριών». Τον αγώνα διοργάνωσαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά και η ομάδα Dimopoulos Coaching.

Επρόκειτο για έναν αγώνα με πολιτισμική χροιά, που είχε ως φιλοσοφία να συνδέσει δρομικά το γεφύρι του Περδικάρη, που βρίσκεται εντός του Καραβά, με το γεφύρι του Κόπανου, για το οποίο ο Σύλλογος έχει καταβάλει γιγαντιαία προσπάθεια ανάδειξής του, περνώντας ταυτόχρονα κάτω από σύγχρονες γέφυρες του αυτοκινητόδρομου Σπάρτη-Λεύκτρο, συνδέοντας το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον!

Παράλληλα, στόχος του αγώνα ήταν να προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», αποτελώντας κίνητρο ενασχόλησης με τον αθλητισμό για νέους αθλητές. Ο αγώνας ήταν ένας και μοναδικός κι εντάχθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια μόνιμης κατοίκησης του οικισμού.

Η διαδρομή ήταν κυκλική, απόστασης ±8 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία του Καραβά. Περιελάμβανε 15 περίπου, φυσικά και τεχνητά, εμπόδια και κινήθηκε επί της παλαιάς και της νέας ε.ο. Σπάρτης-Καστορείου και επί αγροτικών οδών, διασχίζοντας και περνώντας τόσο μέσα από τον ποταμό Ευρώτα και τον παραπόταμο Περδικάρη, όσο και μέσα από αγροτικές και παρόχθιες εκτάσεις, συνθέτοντας έναν ιδιαίτερο καμβά της παραευρώτειας φύσης και του κάμπου του μυθικού ποταμού!

Στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν 64 αθλητές, από διάφορες περιοχές της Λακωνίας και της Ελλάδας: Αμαλιάδα, Γύθειο, Δήμος Ευρώτα, Ζαχάρω, Καλαμάτα, Kροκεές, Mαρκόπουλο Αττικής, Mυρτιά Λακωνίας, Περιστέρι Λακωνίας, Σπάρτη, Στεφανιά Λακωνίας, Φιλίσι Λακωνίας, Χαλάνδρι Αττικής και Χανιά. Αξίζει να αναφερθεί πως υπήρξε και μία τοπική συμμετοχή, με τον Καραβιώτης νεαρό αθλητή Αλέξανδρο Καρμοίρη.

Πρώτος στους άντρες ήρθε ο Σπαρταθλητής Σπύρος Σπυρόπουλος  με χρόνο 00:48:57. Τη δεύτερη θέση έλαβε ο Λάκωνας Σπαρταθλητής Σταύρος Σταυρόπουλος με χρόνο 00:49:27 (το κύπελλο του οποίου παρέλαβε ο συναθλητής του Τάσος Καραμπάτος) και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Στέφανος Σταθάκος από τα Ανώγεια Λακωνίας, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με χρόνο 00:53:54.

Στις γυναίκες στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Κωνσταντίνα Λάμπρου που τερμάτισε σε χρόνο 1:03:56, τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Μαρία Κωτσονούρη με χρόνο 1:05:56 και την τρίτη θέση κατέλαβε η Κωνσταντίνα Τσουκαλά με χρόνο 1:07:07.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και αγώνας 2 περίπου χιλιομέτρων (με πέντε εμπόδια) για παιδιά 12-15 ετών, στον οποίο συμμετείχαν επτά μικροί αθλητές, συνοδεία του Σπαρταθλητή Τάσου Τσουλόγιαννη. Ο παιδικός αγώνας διεξήχθη άνευ ανταγωνισμού, με στόχο την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας.

Μετά την ολοκλήρωση του βασικού αγώνα τις απονομές πραγματοποίησαν, συγχαίροντας τους πρώτους, ο προπονητής και Σπαρταθλητής, Γιάννης Δημόπουλος, και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά, Νίκος Ι. Καρμοίρης.

«Ο Δρόμος των Γεφυριών» ήταν αγώνας με εμπόδια τύπου Spartan Race κι αποτέλεσε μια ξεχωριστή και δυναμική εμπειρία για τους αθλητές που συμμετείχαν, αφήνοντάς τους εξαιρετικές εντυπώσεις. Οι αθλητές που τερμάτισαν έλαβαν ένα συλλεκτικό μετάλλιο με το λογότυπο του αγώνα, καθώς και μία τσάντα με τοπικά προϊόντα και ένα βιβλιαράκι με πληροφορίες για τον Καραβά και τα αξιοθέατα της διαδρομής. 

Στον τερματισμό προσφέρθηκαν στους αθλητές και τους συνοδούς τους γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές του χωριού, ενώ οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις υπηρεσίες του φυσικοθεραπευτή και συνεργάτη της Dimopoulos Coaching, Χάρη Βελδέκη και της ομάδας του.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί τους χορηγούς του αγώνα για την στήριξη, τους εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής της Σπάρτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το τμήμα Σπάρτης του Ερυθρού Σταυρού, τον «Ετοιμοκλή», τους Σπαρτιάτες Δρομείς και το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή τους αγώνα, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, Ηλία Περγαντή, που απαθανάτισε όμορφες στιγμές του αγώνα. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους όσοι βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση του «Δρόμου των Γεφυριών».

φωτογραφίες: Ηλίας Περγαντής (ΛΕ.ΦΩ.Σ), Λυγερή Σαραντάκου


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω