Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπάρτης επανεξελέγη ο Γιάννης Καρμοίρης

01/09/2019

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, καθώς και των εκπροσώπων των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. Ο ορκωμοσία έλαβε χώρα  στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρουσία πολιτών, τοπικών αρχών και πρώην πολιτικών. Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ενώ στη συνέχεια οι αιρετοί άρχοντες έδωσαν τον καθιερωμένο θρησκευτικό όρκο. Ακολούθησαν οι ευχές του ποιμενάρχη της τοπικής εκκλησίας και ο πολιτικός όρκος των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ο νέος Δήμαρχος, Πέτρος Δούκας.  Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας από τους δημοτικούς και τοπικούς Συμβούλους.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, κατά την οποία ο απερχόμενος Δήμαρχος, Βαγγέλης Βαλιώτης, παρέδωσε τα ηνία της πόλης στον νεοεκλεγέντα, Πέτρο Δούκα. 

Η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου 2019, ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφούντος Συμβούλου, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε η εκλογή του Προεδρείου του Δ.Σ. και επιτροπών του Δήμου. Στη θέση του Προέδρου εκλέχθηκε από την παράταξη του Δημάρχου ο ιατρός κ.Σπύρος Μοιράγιας (19ψήφοι), ενώ Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο συγχωριανός μας, γεωργός κ.Γιάννης Καρμοίρης, ύστερα από πρόταση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη θέση της Γραμματέως του Δ.Σ. εκλέχθηκε ξανά η κα.Δήμητρα Γρηγόρη (24 ψήφοι), προτεινόμενη από την παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Η παρουσία του κ. Καρμοίρη στο Προεδρείο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο κρίθηκε εξαιρετική, απολαμβάνοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση των δημοτικών Συμβούλων από όλες τις παρατάξεις. Φυσική απόρροια αυτού ήταν η απόφαση της παράταξης «Ενωμένοι Πολίτες» να τον προτείνουν εκ νέου για τη θέση του Αντιπροέδρου του Σώματος.

Ο Γιάννης Καρμοίρης, ο οποίος κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας έλαβε 25 ψήφους, στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την εκλογή του ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον αρχηγό της παράταξης, κ. Αργειτάκο, που με πρότεινε για να αναλάβω την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου, και την παράταξη που ομόφωνα την αποδέχτηκε, καθώς και όλους εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας. Με την εμπειρία που έχω ως Πρόεδρος Δ.Σ. Μυστρά και ως Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σπάρτης πιστεύω ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και θα διαφυλάξω το κύρος του Δ.Σ. όποτε χρειαστεί. Ρίχνοντας μια ματιά στο Προεδρείο, είναι σαν να μην πέρασε ούτε μία ημέρα από την 1η-9-2014 που είχαμε πάλι εκλεγεί στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης. Ρίχνοντας, όμως, μια ματιά στα έδρανα, αισθάνομαι την απουσία αρκετών καλών συναδέλφων και φίλων, οι οποίοι δεν βρίσκονται σήμερα στο χώρο αυτό. Όμως, με χαρά βλέπω ότι υπάρχουν και πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται στο Δ.Σ.˙ πιστεύω ότι η παρουσία τους εδώ πηγάζει από την αγάπη για τον τόπο μας και από την διάθεση που έχουν για προσφορά. Εύχομαι να έχουμε υγεία όλοι. Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο μας, και στο τέλος της θητείας μας μόνο θετικά αποτελέσματα να έχουμε να δείξουμε».

φωτογραφίες: Νίκος Κεχαγιάς – e-sparti.gr


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω