Τους πεσόντες στον Καραβά τίμησε το ΚΕΕΜ

04/12/2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, ανήμερα της εορτής του πολιούχου του Καστορείου Αγίου Θεοκλήτου του Λακεδαιμόνιου, το ετήσιο τρισάγιο των δώδεκα οπλιτών του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, στο μνημείο του Καραβά. 
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συνεπικουρούμενος από τον εφημέριο της ενορίας Καραβά π. Ηλία Βουρβουριώτη. Στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής Φρουράς Λακωνίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Χρυσακόπουλος, και στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιςπρέπουσες τιμές στους πεσόντες οπλίτες. 

Το παρόν έδωσαν πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές, ανάμεσά τους ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θοδωρής Βερούτης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στ. Αργειτάκος, Βαγ. Βαλιώτης, Γιάννης Καρμοίρης και Γιώργος Κουρεμπής, και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καστορείου κ.Βασίλης Λαγανάς. Εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά, που από το 2011 συμμετέχει ανελλιπώς στο τρισάγιο, παρόντες βρέθηκαν η Γραμματέας και ο Ταμίας του Δ.Σ., κ.κ. Σοφία Παινέση και Παναγιώτης Νικόλαρος, αντίστοιχα. Φόρο τιμής στους δώδεκα πεσόντες στρατιώτες απέτισαν με την παρουσία τους και αρκετοί ενορίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο μνημείο μετά τον κυριακάτικο εκκλησιασμό.

Οι δώδεκα οπλίτες, που «έπεσαν» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που το 1972 κατευθύνονταν στην πρωτεύουσα των «Βορείων Δήμων» για να αποδώσουν τις δέουσες τιμές στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του Αγίου Θεοκλήτου. Ο θανάσιμος τραυματισμός τους προήλθε ύστερα από εκτροπή του στρατιωτικού οχήματος στην παλαιά Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, βόρεια του οικισμού Καραβά Σπάρτης. Στον τόπο του δυστυχήματος το ΚΕΕΜ, ένα χρόνο αργότερα, ανήγειρε μνημείο και καθιέρωσε το ετήσιο τρισάγιο, που πραγματοποιείται αμέσως μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Καστόρειο.


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω