Επιμένει και διεκδικεί το Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά ο Γιάννης Καρμοίρης

26/03/2020

>> επιστολή και για τους υδραύλακες |  

Για το θέμα του Κλειστού Κυκλώματος Άρδευσης Καραβά, που επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Καρμοίρης τον Δεκέμβρη του 2019 (βλέπε σχετικά εδώ), προσπάθησε να απαντήσει δύο μήνες αργότερα, στη συνεδρίαση της 19ης-2-2020, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Καπονικολός. Ο κ. Καπονικολός με αλαζονικό ύφος αντί ουσιαστικής απάντησης προτίμησε να εγκαλέσει τον κ. Καρμοίρη, ρωτώντας γιατί τόσα χρόνια που είναι δημοτικός σύμβουλος δεν προχώρησε το έργο, σημειώνοντας πως «τόσα χρόνια δεν ξέρατε πως χρειάζεται άδεια χρήσης νερού;»! Μάλιστα, σε μία τραγελαφική στιγμή, μόλις η συζήτηση «άναψε», ο Αντιδήμαρχος σημείωσε: «σας έκανα αντιπολίτευση(!), όπως μου κάνατε κι εσείς»!!! 

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρμοίρης σημείωσε πως όταν δημοπρατήθηκε το έργο, το 2005, δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει άδεια χρήσης νερού, σημειώνοντας πως και ο ίδιος φέρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί όσον αφορά τη στασιμότητα υλοποίησης του έργου. Θύμισε, ωστόσο, στο σώμα πως η θητεία του ως Αντιδήμαρχος συνέπεσε με την διοικητική μεταρρύθμιση και την ενοποίηση των «καποδιστριακών» Δήμων, όπου για περίπου ένα με δύο χρόνια βρισκόταν σε εξέλιξη η οργάνωση του νέου «καλλικρατικού» Δήμου. Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και τις επαφές που πραγματοποίησε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης για την ολοκλήρωση του έργου, σημειώνοντας πως «η αγωνία μου είναι -και προσπαθώ μάταια όλα αυτά τα χρόνια- να δω τι θα γίνει με την άδεια χρήσης νερού. Δεν γίνεται συνεχώς να με εγκαλούν για πράγματα αυτονόητα. Έλεος πια!»

Λόγω της μη απάντησης του αρμόδιου Αντιδημάρχου, ο κ. Καρμοίρης κατέθεσε εγγράφως ερώτηση με επιστολή του προς τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Δούκα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 9-3-2020, στην οποία ανέφερε:

«Κύριε δήμαρχε, 
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχω κάνει τοποθέτηση – ερώτηση – πρόταση για το Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά. Η τοποθέτησή μου αφορούσε σε ένα σύντομο ιστορικό του έργου. Η ερώτησή μου ήταν τι γίνεται με την άδεια χρήσης νερού, η οποία είναι πλέον απαραίτητη για τη συνέχεια του έργου. Η πρότασή μου, την οποία κατέθεσα προφορικώς κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ήταν για ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη της άδειας χρήσης νερού σύμφωνα και με το αριθ. πρωτ. 23712/12-11-2019 έγγραφο του Προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας. Όλες οι αναφορές μου στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι για καταλογισμό ευθυνών σε εσάς που είστε νέα δημοτική Αρχή, αλλά έχουν να κάνουν με την αγωνία για την πρόοδο του εν λόγω έργου. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19-02-2020 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μου έδωσε (ΜΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ, λέγοντάς μου “εσείς που λέτε ότι είστε παλιός, τόσα χρόνια γιατί δεν κάνατε τίποτα”.
Επειδή πιστεύω, κύριε δήμαρχε, ότι η (ΜΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ που μου εδόθη οφείλεται σε απειρία και αγνωσία και μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να θεωρηθεί, απευθύνομαι σε εσάς προκειμένου να λάβω μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ απάντηση για την πορεία του συγκεκριμένου έργου._».

Σημειώνεται τέλος, πως, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Γιάννης Καρμοίρης απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για το θέμα του καθαρισμού των υδραυλάκων. Στην λακωνική επιστολή του, με ημερομηνία 20-3-2020, ο κ. Καρμοίρης έγγραψε: «Κατανοώντας το γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και με γνώμονα την υποστήριξη των δημοτών και συγκεκριμένα των αγροτών της περιοχής μας, σας υπενθυμίζουμε όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον καθαρισμό των υδραυλάκων του Δήμου μας. Είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε».

Ας μην ξεχνάμε πως οι αγρότες αποτελούν σημαντικό κρίκο της παραγωγικής αλυσίδας, ιδιαιτέρως στην εποχή της σύγχρονης και ξαφνικής υγειονομικής κρίσης, και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να τους παρέχουν τις ιδανικότερες συνθήκες εργασίας και παραγωγής αγαθών, ώστε να τροφοδοτείται η κοινωνία και να αποφευχθούν φαινόμενα έλλειψης τροφίμων.  

Ν.Ι.Κ._

* αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ο Καραβάς», φ.2, σελ. 9

Φώτο: e-sparti.gr


επιστροφή
επάνω