Νέα παρέμβαση Γιάννη Καρμοίρη για το «Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά»

27/08/2020

Για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατασκευής του Κλειστού Κυκλώματος Άρδευσης Καραβά, ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Σπάρτης, κ. Γιάννης Καρμοίρης. Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Καρμοίρης αναφέρθηκε στα φαινόμενα λειψυδρίας που παρατηρούνται στην περιοχή μας και κατά πόσο αυτά έχουν επηρεάσει στην άρδευση που διεξάγεται μέσω της παραδοσιακής μεθόδου των υδραυλάκων. 

Ο κ. Καρμοίρης, μάλιστα, πρότεινε να ανατεθεί η μελέτη της (απαιτούμενης για το «ξεμπλοκάρισμα» του έργου) άδειας χρήσης νερού σε μελετητική εταιρία, ώστε ο Δήμος να είναι βρεθεί κατάλληλα προετοιμασμένος σε περίπτωση προκήρυξης προγραμμάτων εγγείων βελτιώσεων. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Καρμοίρης κατά την τοποθέτησή του ανέφερε: «Ένα θέμα που έχω θέσει πολλές φορές και έχω γίνει γραφικός αφορά το “Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά”. Αυτή τη στιγμή ο Ευρώτας έχει στερέψει· το ένα από τα τέσσερα αυλάκια στον Καραβά δεν έχει καθόλου νερό, και πιστεύω ότι ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα υπόλοιπα χωριά, ειδικά σε αυτά που αρδεύονται από τον Ευρώτα. Θα πρέπει να αναθέσουμε σε εταιρία να μας βγάλει την άδεια χρήσης νερού, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Επειδή υπάρχει έντονο πρόβλημα λειψυδρίας στη νότια Ελλάδα, πιστεύω ότι θα “βγουν” κάποια προγράμματα για έργα εγγείων βελτιώσεων. Άρα, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι, και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αναθέσουμε σε κάποια εταιρία να μας “βγάλει” την απαιτούμενη άδεια χρήσης νερού. Δεν μπορεί να το αφήνουμε συνεχώς στην τύχη του. Έχω καταθέσει έγγραφη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχω ζητήσει μία ενημέρωση από εσάς, κύριε Δήμαρχε, από τον Μάρτιο… Περιμένω να μου απαντήσετε. Καλό είναι να απαντάτε στα ερωτήματά μας. Η δημοτική Αρχή μάς αγνοεί προκλητικά, θα έλεγα, διότι κάνουμε ερωτήματα και δεν παίρνουμε απαντήσεις»

Πέρα, ωστόσο, από τις διεκδικήσεις και τοποθετήσεις του συγχωριανού μας δημοτικού Συμβούλου, ο αγροτικός κόσμος που δραστηριοποιείται στον παρόχθιο κάμπο του Καραβά, οφείλει να δραστηριοποιηθεί, να συγκεντρώσει υπογραφές και να πρωτοστατήσει δυναμικά στην διεκδίκηση της κατασκευής του έργου.  Άλλωστε, όπως πολλάκις έχει επισημανθεί, το Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά, μόλις ολοκληρωθεί θα πρόκειται για ένα έργο με πολλαπλά οφέλη, τόσο για περιβάλλον, όσο και για την βελτίωση της αγροτικής παραγωγής. 

Διαβάστε ακόμα:
- Αιτήματα του Καραβά για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές (2010)
- Επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά στο Δήμαρχο Σπάρτης (2013)
- Παρέμβαση Γιάννη Χίου για το «Αρδευτικό»
- Επιστολή Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά για το κλειστό κύκλωμα άρδευσης
- Τελευταίο «καμπανάκι» για το αρδευτικό στον κάμπο του Καραβά
- Κλειστό κύκλωμα άρδευσης Καραβά: ένα έργο πνοής που πρέπει να ολοκληρωθεί ΑΜΕΣΑ!
- Στη Βουλή το αρδευτικό ζήτημα του Καραβά!
- Ερώτημα Καρμοίρη για το αρδευτικό του Καραβά
- Υπόψη του Λάκωνα ΥΠΑΑΤ το αρδευτικό του Καραβά - Επί τάπητος το θέμα και στο Δ.Σ. Σπάρτης
- Οι αγρότες του Καραβά, στο έλεος του αρδευτικού ζητήματος, αγωνιούν και διεκδικούν… [BINTEO]
- Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά: Επανέφερε το ζήτημα στο ΔΣ Σπάρτης ο Γ. Καρμοίρης
- Επιμένει και διεκδικεί το Κλειστό Κύκλωμα Άρδευσης Καραβά ο Γιάννης Καρμοίρης


επιστροφή
επάνω