Τρισάγιο στο μνημείο των φαντάρων του ΚΕΕΜ στον Καραβά

06/12/2021

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 τελέσθηκε το ετήσιο αρχιερατικό τρισάγιο στο μνημείο των δώδεκα πεσόντων οπλιτών του ΚΕΕΜ στον Καραβά Σπάρτης, αμέσως μετά τις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Καστόρι προς τιμήν του πολιούχου του Αγίου Θεοκλήτου Λακεδαίμονος. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντος του εφημερίου Καραβά, π. Ηλία Βουρβουριώτη. Εκπροσωπώντας την στρατιωτική Φρουρά Λακωνίας στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.
Το παρόν έδωσαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θεόδωρος Βερούτης και Νίκων Τζινιέρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Κανακάκος και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής. Παρευρέθηκαν, επίσης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά και κάτοικοι του οικισμού. 

Σημειώνεται πως οι αδικοχαμένοι στρατιώτες ήταν μέλη της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος που προοριζόταν να αποδώσει τιμές κατά τον εορτασμό του Αγίου Θεοκλήτου στο Καστόρι το 1972, και έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα επί της παλαιάς Ε.Ο. Σπάρτης-Μεγαλόπολης, κατόπιν εκτροπής του στρατιωτικού οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

«Δώδεκα οπλίται του ΚΕΕΜ εφονεύθησαν εις τραγικόν αυτοκινητικόν δυστύχημα, το οποίον εσημειώθη την πρωίαν της 1ης τρ. μηνός εις την οδόν Σπάρτης – Καστορείου. Το ανατραπέν αυτοκίνητον μετέφερε διμοιρίαν οπλιτών προς απόδοσιν τιμών κατά την εορτήν του πολιούχου Βορείου Λακεδαίμονος Αγίου Θεοκλήτου εις Καστόρειον. Οι λοιποί εκ των 22 συνολικώς επιβενόντων στρατιωτών ετραυματίσθησαν, νοσηλευόμενοι εις το Κρατικόν Νοσοκομείον. Δύο δε μετεφέρθησαν εις Αθήνας. Η Λακωνία πενθεί ολόκληρος τον τραγικόν θάνατον των νεαρών βλαστών.», έγραφε μεταξύ άλλων η εφημερίδα «Λακωνικός Κήρυξ» στις 4 Δεκεμβρίου του 1972.

- φωτογραφίες: Γιώργος Βαμβαλής

*διαβάστε επίσης: Εορτασμός Πολιούχου Καστορείου Αγ. Θεοκλήτου – Φόρος τιμής στο μνημείο των αδικοχαμένων στρατιωτών στον Καραβά


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω