Ο Καραβάς γιόρτασε τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

23/05/2022

Με μεγαλοπρέπεια τίμησε κι εφέτος ο Καραβάς τους Πολιούχους του, Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένης, κατά το διήμερο 20 και 21 Μαΐου 2022. 
 
Την Παρασκευή 20 Μαΐου τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετΆ αρτοκλασίας στον ενοριακό ιερό ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα. Στον Εσπερινό συλλειτούργησαν αρκετοί κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών.  
 
Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πανηγύρι του Καραβά, το παραδοσιακό, λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά. Ύστερα από δύο χρόνια χωρίς πανηγύρι -λόγω covid-, ο κόσμος άδραξε την ευκαιρία να ανταμώσει και να διασκεδάσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ το κέφι κράτησε αμείωτο το μουσικό σχήμα «Γραμμές».  
 
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 21 Μαΐου, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετΆ αρτοκλασίας στον εορτάζοντα ενοριακό Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη συμμετοχή πολλών πιστών από τον οικισμό και τις όμορες περιοχές. 


Φωτογραφίες


επιστροφή
επάνω